Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zmajević i Lalić najbolji službenici u OB Nikšić

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 27.12.2023. u 12:14
U prostorijama Odjeljenja bezbjednosti (OB) Nikšić je juče upriličena svečanost povodom obilježavanja predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika i proglašenja najboljih policijskih službenika ovog Odjeljenja.

Sumirajući radne rezultate na kraju ove godine Radovan Radulović, komandir Stanice kriminalističke policije je konstatovao da je bezbjednosna situacija na teritoriji nadležnosti Odjeljenja bezbjednosti  Nikšić stabilna, te da je stopa kriminaliteta u opadanju, a da su tokom 2023. godine ostvareni dobri radni rezultati, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Konstatovana je, kako se navodi u saopštenju, uspješna i kvalitetna saradnja sa pravosudnim organima u Nikšiću, predstavnicima lokalne vlasti, kao i sa drugim državnim organima i institucijama, koja je umnogome doprinijela da Nikšić učini bezbjednijim mjestom za život.

 

Foto: Uprava policije

U Stanici kriminalističke policije za najboljeg službenika u 2023. godini proglašen je Radovan Lalić, mlađi policijski inspektor u Jedinici za suzbijanje opšteg kriminaliteta, dok je u Stanici policije za najboljeg službenika proglašen Branko Zmajević stariji policajac I klase – vođa bezbjednosnog sektora, a kao najbolji referat za postignute rezultate izabrana je Jedinica za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta.

 

Foto: Uprava policije

"Imenovani službenici su svojim radnim angažovanjem i viskoprofesionalnim odnosom u vršenju službenih poslova i zadataka dali značajan doprinos ostvarenim radnim rezultatima na nivou Odjeljenja, kao i pozitivnoj afirmaciji i poboljšanju ugleda policije,  ali i komunikacije i povjerenja između policije i građana Nikšića", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić sa saradnicima, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, predsjednik Osnovnog Suda u Nikšiću, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, kao i starješinski sastav Odjeljenja bezbjednosti Nikšić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Nataša Backović

   Želim da se zahvalim svim članovima državnih organa na izboru nagrađenih policijskih službenika OB Nikšić. Posebno želim da se zahvalim direktoru Uprave policije g – dinu Zoranu Brđaninu na prvoj pozitivmoj selekcijiu OB Nikšić. Najbolji od najboljih, kojeg ja lično poznajem 35 godina stariji policajac I Klase – Vođa bezbjedonosnog sektora i gospodin Branko Zmajević je najzaslužniji za bezbjednost na nikšićkim ulicama. Dugogodišnji džudista uvijek na visini zadatka. Hrabar i dostojanstven u svakoj prilici. Bezbjednjak koji vraća povjerenje u policiju. Uvijek na raspolaganju državi, nikad kriminalcima. Ugledni službenik policije koji nije ni na čijem spisku, osim DRŽAVE. Borac za pravdu i zakon. Od njega bježe ” novokomponovani ” bogataši kojima bez milosti oduzima kradena auta. Od ovog bezbjednjaka bježe svi sa druge strane zakona jer znaju da će zapisnik biti potpisan, ovjeren i sačinjen po zakonu. Od ovog bezbjednjaka strahuju kriminalci u pokušaju jer znaju da sve fore i fazone ovog časnog nosioca policijske uniforme ne mogu prevariti. Gospodin Branko Zmajević nikad se nije lažno predstavljao, kao neke njegove kolege, koje odlično Nikšić zna sa lažnim diplomama. Vođa bezbjedonosnog sektora Branko Zmajević svoje ime gradio je časno i pošteno. To što boravi u tužilaštvu je zakonska obaveza ovog bezbjednjaka. Bolje i u tužilaštvu nego sa druge strane zakona. Srećna bi bila država Crna Gora da ima u ovom i svim drugim državnim organima bezbjednjaka Branka Zmajevića za organizatora organizovanog državnog sistema protiv organizovanog kriminala. Na žalost ovaj časni bezbjednjak je sam tako da pozivam DRŽAVU da formira organizovani tim časnih policijskih službenika na čelu sa Brankom Zmajevićem. 100 % garantovan rezultat, kriminala ispod nule. Još jednom čestitam na pozitivnoj i zakonitoj selekciji OB Nikšić. Za Branka Zmajevića, podrška jer Nikšić zna ko je ovaj časni bezbjednjak!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.
  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.