Župa: Akcija čišćenja divljih deponija

zupa
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2019. u 06:11

Organizacija “Župa u srcu” danas će organizovati veliku akciju čišćenja divljih deponija u Župi pod nazivom “Da, biram čisto”.

Akcija počinje u 10h, a čistiće se najmanje dvije lokacije u toku Gračanice u Carinama i kod Ostrovaca u Jugovićima.

“Zavisno od broja učesnika i odziva moguće je da će biti sprovedene akcije i na drugim lokacijama. Ideja je da se što veći broj učesnika, prvenstveno Župljana, uključi kako bi poslali svim drugim mjestima sliku kako i na koji način se možemo boriti protiv divljih deponija i na taj način obezbijediti čistiju sredinu za život”, naveli su iz “Župe u srcu”.

Zakazani događaj je nastavak akcije čišćenja i mapiranja divljih deponija u Župi, a realizuje se u sklopu projekta “Da biram čisto” kojeg sprovodi organizacija “Župa u srcu”. Ovaj projekat je podržan kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva”, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo – FAKT, a finansira Američka ambasada u Podgorici.

“”Župa u srcu” poziva i druge organizacije, prvenstveno ekološke i njihove članove da se uključe i pomognu nam u akciji. Očekujemo da će se akciji odazvati i predstavnici firmi i drugih organizacija, predstavnici mjesne zajednice i drugih državnih institucija”, dodali su oni,

Za učesnike su obezbijeđene rukavice i kese, a nakon akcije su planirani druženje i osvježenje kod Doma u Carinama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).