Župa: Mjesna zajednica obezbijedila ekskurziju svim polumaturantima

eks1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2017. u 12:06

Polumaturanti OŠ „Dušan Bojović“ otputovali su danas na četvorodnevnu ekskurziju po Srbiji i Bosni i Hercegovini.

„Na ekskurziju je otputovalo 37 učenika devetog razreda, a po učeniku je bilo potrebno izdvojiti 175 eura. Kao pratnja učenicima, osim nastavnog kadra, obezbijeđen je ljekar kako bi na ekskurziju otišla i djeca koja su imala manjih zdravstvenih problema“, rekao je Dragoljub Radulović u ime Savjeta Mjesne zajednice, koji je obezbijedio novčana sredstva.

Akcija prikupljanja novca za odlazak svih učenika završnog razreda na polumatursku ekskurziju počela je u novembru prošle godine.

„Mjesna zajednica je uspjela da svu djecu dovede u isti položaj i da se izbjegne situacija iz prethodnih godina kada veći dio djece, najviše zbog ekonomske stuacije njihovih porodica, nije bio u mogućnosti da ode na ovo završno druženje. Kroz ovakve aktivnosti želimo da povratimo vjeru u naše društvo i da pokažemo da još postoje oni koji su uvijek spremni da priskoče u pomoć zdravim i iskrenim idejama“, dodao je Radulović.

Iz Savjeta MZ Župa zahvaljuju svim privrednim društvima i pojedincima koji su se priključlii akciji.

„Najveći novčani iznos donirale su firme Veletex, Uniprom i Rapax. Akciju su novčano pomogli LD gradnja, Nikšićki mlin, Don security, Minipek, Gradnja inženjering, Uniprom pekara, Milović company, Arterija studio, ”7. avgust”, Rudkop, Ramel, ”18. jul”, Crveni krst, JZU Dom zdravlja, Bumech CG, Aki i Akebonu doo. Od pojedinaca akciju su novčano pomogli Seka Tomašević, Veselinka Pavlović, Aksentije Šundić, Vesna Mijušković, kao i 23 radnika Rudnika boksita. Takođe, svoj doprinos dali su svi zaposleni u OŠ „Dušan Bojović“, kao i roditelji“, naveo je Radulović.

On je najavio i da će kompletan spisak donatora, sa iznosima donacija, biti objavljen na Facebook stranici škole.

„Mjesna zajednica će i u narednom periodu nastojati da svojim aktivnostima doprinese da se najmlađoj populaciji u Župi obezbijede što bolji uslovi kako ne bi zaostajali za vršnjacima u drugim sredinama“, poručio je predsjednik Savjeta MZ Župa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.
Svečanom dodjelom vaučera, Alfa centar i portal “Onogošt” nagradili su tri tima za najbolje kampanje na teme sprečavanja govora mržnje i diskriminacije kao i uručili sertifikate za 15 mladih ljudi koji su učestvovali na projektu i time završili realizaciju projekta „Positive narratives for positive change – #spinoff“.