Župa: Počelo popravljanje puteva

zupa_put
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2016. u 11:41

U Mjesnoj zajednici Župa Nikšićka počelo je saniranje udarnih rupa i prekopa na glavnoj saobraćajnici. 

Kako navode iz te MZ, ovog puta biće sanirane i udarne rupe i oštećenja na asfaltiranim ulicama u župskim selima, čime će, kako kažu, umnogome biti popravljena putna infrastruktura.

Oni najavljuju da će u narednom periodu raditi sa Ministarstvom saobraćaja i Opštinom Nikšić na realizaciji potpune rekostrukcije glavne saobraćajnice u tom kraju.

”Narednih dana počeće saniranje odrona na glavnoj saobraćajnici koja vodi prema Župi. Savjet Mjesne zajednice je uputio zvanične zahtjeve prema Ministarstvu saobraćaja i rukovodstvu Opstine Nikšić kako bi se u narednom periodu pokušala dogovoriti dinamika potpune rekonstrukcije glavne saobraćajnice čime bi se stvorili uslovi za normalno i bezbjedno funkcionisanje saobraćaja, jer njeno sadašnje stanje to ne ispunjava”, stoji u saopštenju.

Takođe, napominje se da je Prostornim planom Opstine Nikšić do 2025. godine, koji je usvojen prošle godine, predviđeno da se krene u izgradnju regionalnog puta Nikšić – Morakovo – Kolašin.

”To bi umnogome doprinijelo kako razvoju Župe, tako i Opštine Nikšić. Savjet Mjesne zajednice smatra da bi se se ulaskom u priču o dinamici sanacije glavne saobraćajnice dao dodatni impuls u realizaciji projekta regionalnog puta. Za ovaj projekat očekujemo punu podršku i Opštine i Vlade Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju MZ Župa Nikšićka.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Glavni odbor (GO) Sindikata prosvjete Crne Gore, kako nezvanično saznaje RTCG, prihvatio je ponudu Vlade pa se tako završava štrajk prosvjetnih radnika.