Župa: Počelo popravljanje puteva

zupa_put
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2016. u 11:41

U Mjesnoj zajednici Župa Nikšićka počelo je saniranje udarnih rupa i prekopa na glavnoj saobraćajnici. 

Kako navode iz te MZ, ovog puta biće sanirane i udarne rupe i oštećenja na asfaltiranim ulicama u župskim selima, čime će, kako kažu, umnogome biti popravljena putna infrastruktura.

Oni najavljuju da će u narednom periodu raditi sa Ministarstvom saobraćaja i Opštinom Nikšić na realizaciji potpune rekostrukcije glavne saobraćajnice u tom kraju.

”Narednih dana počeće saniranje odrona na glavnoj saobraćajnici koja vodi prema Župi. Savjet Mjesne zajednice je uputio zvanične zahtjeve prema Ministarstvu saobraćaja i rukovodstvu Opstine Nikšić kako bi se u narednom periodu pokušala dogovoriti dinamika potpune rekonstrukcije glavne saobraćajnice čime bi se stvorili uslovi za normalno i bezbjedno funkcionisanje saobraćaja, jer njeno sadašnje stanje to ne ispunjava”, stoji u saopštenju.

Takođe, napominje se da je Prostornim planom Opstine Nikšić do 2025. godine, koji je usvojen prošle godine, predviđeno da se krene u izgradnju regionalnog puta Nikšić – Morakovo – Kolašin.

”To bi umnogome doprinijelo kako razvoju Župe, tako i Opštine Nikšić. Savjet Mjesne zajednice smatra da bi se se ulaskom u priču o dinamici sanacije glavne saobraćajnice dao dodatni impuls u realizaciji projekta regionalnog puta. Za ovaj projekat očekujemo punu podršku i Opštine i Vlade Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju MZ Župa Nikšićka.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.