Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Župa: Počeo organizovan odvoz smeća

zupa1_1
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2016. u 12:24

„ Na osnovu dogovora sa direktorom JKP Nikšić, Miodragom Muratovićem, od danas je počeo organizovan odvoz smeća sa teritorije MZ Župa Nikšić. Na osnovu dogovora parcijalno će se uključivati svih dvanaest sela kako bi ova aktivnost u potpunosti zaživjela“, navodi u saopštenju predsjednik Mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović.

Kako dodaje, od danas će se smeće odvoziti iz sela Jugovići i Liverovići , a u narednom periodu će uključivati i ostala sela.

„ Na ovaj način MZ pokušava da riješi jedan od gorućih problema jer na teritoriji MZ postoji veliki broj divljih deponija, a i samo korito rijeke Gračanice postalo prava deponija zahvaljujući tome što se ovom problemu nije pristupilo na adekvatan način. Stoga je novi Savjet MZ i napravio dogovor sa JKP kako bi se konačno riješilo pitanje odlaganja otpada sa naše teritorije. Mjesečni račun koji će domaćinstva plaćati po ovom osnovu iznosiće oko tri eura, a za sada je uključeno oko 80 domaćinstava“, objašnjava Radulović.

On poručuju da će u narednom periodu zajedno sa JKP i Opštinom Nikšić organizovati akcije kako bi se sa teritorije Župe nikšićke uklonile sve nelegalne deponije čime bi dali doprinos u očuvanju životne sredine.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci