Župa: Prikupili veću količinu namirnica za porodice koje su pogođene poplavama

2019111812118_44031cd46eb8efada18ccddeadfb3d9032596a3256829898d60fdfbc86331fa2
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2019. u 11:21

Savjet Mjesne zajednica (MZ) Župa nikšićka, u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, Osnovnom školom "Dušan Bojović" i Savjetom roditelja pomenute škole, prikupio je veću količinu osnovnih životnih namirnica kako bi pomogli socijalno ugroženim i porodicama pogođenim nedavnim poplavama.

“Na ovaj način smo htjeli da simboličnom akcijm pomognemo najugroženijem stanovništvu naše opštine. Posebno zadovoljstvo nam predstavlja što će ova pomoć otići porodicama koje su ugrožene od poplava. Na ovaj način smo željeli da pošaljemo poruku da će naše malo njima značiti puno”, kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima učešće u akciji uzela je i firma “Uniprom metali” i market “MSD” iz Župe.

“Prikupljeno je nekoliko stotina kilograma brašna, šećera, tjestetine, povrća, više stotina litara ulja, sredstva za higijenu. Iako je trajala dva-tri, dana akcija je u potpunosti uspjela”, kazao je Radulović.

Koordinator programskih aktivnosti CK Nikšić, Goran Damjanović, kazao je da je akcija u Župi postala tradicionalna i da u MZ Župa i školi “Dušan Bojović”, sa kojima imaju odličnu saradnju, na najbolji način pokazuju šta znači biti human.

“Ovo je zaista značajna pomoć kako za našu organizaciju tako i za one kojima će pomoć biti uručena. Nadam se da će i druge mjesne zajednice i škole slijediti ovaj primjer i priključiti se našim novembarskim danima, jer sjutra i preksjutra organizujemo veliku sabirnu akciju u marketima širom opštine kako bi svi zajedno mogli pomoći makar stotinjak socijalno ugroženih porodica, kao i porodice koje su ugrožene zbog elementarnih nepogoda”, kazao je Damjanović.

Prema njegovim riječima u OŠ “Dušan Bojović” djeluje Omladinski klub Crvenog krsta koji je veoma aktivan, posebno na polju prve pomoći gdje su zadnjih godina pobjeđivali na opštinskim takmičenjima i nanajbolji način predstavljalu školu i zajednicu.

Sekretar OO Crveni krst Nikšić, Ana Macanović, kazala je da je hipermarket “Domaća trgovina” porodicama čije su kuće stradale u poplavama, u Broćancu, Crnodolima i Srnom Dolu, donirala pakete hrane koji sadrže sve ono što je tim porodicama u ovom trenutku najpotrebnije, dok je “Žitomarket Popović” donirao tonu stočne hrane porodicama iz područja koja su ugrožena poplavama. 

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.