Župa: Školski pribor i slatkiši za prvake

Savjet MZ Župa Nikšićka
 • Autor onogost.me
 • 04.09.2023. u 12:01
Savjet MZ Župa Nikšićka je sedmu godinu zaredom obezbijedio poklone za prvake u OŠ "Dušan Bojović" koji su danas po prvi put zakoračili u školske učionice.

Poklone u vidu školskog pribora i slatkiša im je danas na svečanom prijemu uručio predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović.

On je direktorici škole, nastavnom kolektivu, učenicima, a posebno prvacima poželio srećan početak školske godine, sa željom da sve njih, prija svega, posluži zdravlje i da što uspješnije savladavaju školsko gradivo.

“Istakao je da ga raduje činjenica da je ove godine u prvi razred krenuo 31 prvak. Kazao je da će Savjet MZ Župa Nikšićka i u narednom periodu nastaviti da svojim aktivnostima doprinese što boljim uslovima za bitisanje mlade populacije u Župi. Napomenuo je da je u ovoj godini Savjet MZ Župa Nikšićka za svako novorođenče obezbijedio novčane nadoknade u iznosu od po 100 eura, prvorođeno dijete je dobilo 1000 eura, djeci je obezbijeđena besplatna ekskurzija, matursko veče, lučašima novčane nagrade, najboljim učenicima besplatan izlet, najboljim studentima mjesečne stipendije po 70 eura, pomažemo KUD Župa, FK Župa, SRK Župa, a sve smo ovo uspjeli zahvaljujući privrednim društvima i pojedincima koji su prepoznali jednu pozitivnu namjeru u svim ovim aktivnostima”, navodi se u saopštenju Savjeta.

Savjet MZ će, kako kažu, nastojati da održi ovaj kontinuitet aktivnosti, a da li će se uspjeti, dodaju, pokazaće vrijeme pred nama.

“Na kraju je saopštio da će Savjet MZ na kraju ove školske godine za dvadest najboljih učenika uzrasta od petog do osmog razreda razreda obezbijediti besplatan jednodnevni izlet gdje to učenici budu željeli”, dodaje ze u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.