Župska biblioteka bogatija za 600 knjiga

2
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2017. u 13:21

NVO ''Župa u srcu'' uručila je danas oko 600 knjiga prikupljenih u dvomjesečnoj akciji ''Svi po knjigu za našu biblioteku''.

Ova akcija dio je projekta ”Zajedno za budućnost Župe” kojeg istoimena organizacija sprovodi od maja, uz finansijsku pomoć Evropske unije kroz projekat Fors Montenegra  “Let's Grow Together with IPA 2”. Pored 130 knjiga koje su nabavljene sredstvima iz projekta, ostale su donirali štamparija “Obodsko slovo” i četrdesetak građana.

Organizacija ”Župa u srcu” na svečanosti je takođe uručila školi i devet fudbalskih lopti koje je donirao Župljanin Obrad Đoković. Jedna lopta donirana je i fudbalskom klubu ”Župa” i ona će naknadno biti uručena.

U ime inicijatora, biblioteci ”Dr Đuza Bulatović” i školi ”Dušan Bojović” knjige je svečano predao Jovo Radulović.

Kako je on rekao na svečanosti upriličenoj od strane škole, cilj akcije bio je da se prikupi što veći broj knjiga potrebnih za biblioteku ”Đuza Bulatović” koja se nalazi u prostorijama OŠ ’’Dušan Bojović’’.

Radulović je takođe naglasio da je ova akcija dio projekta koji promoviše zajedništvo u Župi.

”Rezultati ovog projekta su već vidljivi, a biće još veći nadamo se u budućnosti. Nadam se da će župski đaci promovisati zajedništvo i da će uživati čitajući ove knjige i igrajući fudbal”, istakao je on ovom prilikom.

Direktorica OŠ ”Dušan Bojović”, Vesna Mijušković, zahvalila je donatorima knjiga i fudbalskih lopti.

“Nadamo se da će naši đaci ove donacije promovisati na jedan najbolji način i sa svojim dostignućima svakodnevno na sportskim i literarnim takmičenjima. Zaista nas je na početku školske godine obradovala ova donacija”, rekla je direktorica.

Marija Đikanović, ispred fondacije Fors Montenegro koja je nosilac projekta Evropske unije iz kojeg je i proizašao projekat organizacije Župa u srcu, naglasila je da je ovo veoma lijepa akcija.

 ”Nadamo se da će ovih akcija biti još kako bi se mladi ljudi podstakli da čitaju i odvoje od modernih tehnologija, da bi se vratili upravo knjizi. Nama je drago da se kroz projekat Evropske unije iz kojeg je proizašao projekat ”Zajedno za budućnost Župe” zaista realizuju plemenite akcije”, zaključila je ona.

Organizacija “Župa u srcu” se zahvaljuje svima koji su učestvovali u akciji i donirali knjige time prepoznajući značaj projekta i knjige za župsku djecu. Takođe, pozivaju sve koji još nijesu donirali svoju knjigu da to učine u narednom periodu.

Knjige se mogu donijeti direktno u školu ili predati organizaciji.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.