Župska domaćinstva u mraku već sedam noći

strujaa
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 23.01.2023. u 12:10
Oko 1.700 domaćinstava u Mjesnoj zajednici (MZ) Župa nikšićka već osmi dan nema uredno snabdijevanje električnom energijom.

“Već sedam noći su župska domaćinstva u mraku. Svakodnevni višečasovni ispadi na 35 KV dalekovodu donijeli su velike probleme stanovnicima Župe. Ugrožena su brojna poljoprivredna domaćinstva, stare i bolesne osobe, privredna društva koja posluju u Župi. Da ne govorimo o nanesenoj šteti na aparatima u domaćinstvima koja su prestala sa radom usled čestog nestanka električne energije“, navodi predsjednik MZ Župa, Dragoljuba Radulovića.

Prema njegovim riječima, problem sa čestim prekidima u snabdijevanju električnom energijom počeo je nekoliko dana prije vremenskih neprilika, a tome nijesu željeli da obavještavaju javnost očekujući da će problem biti riješen.

„Iako su ekipe za popravku dolazile, problem nije riješen. Opravdano je veliko nezadovoljstvo mještana Župe, jer ovakav odnos prema našem mjestu od strane CEDIS-a je katastrofalan, posebno ako se ima u vidu i činjenica da se niko od strane CEDIS-a nije obratio našem mjestu da nas upozna zašto trpimo ovu njihovu osmodnevnu torturu, iako smo uputili prigovor na ovo stanje. Dodatni problem je napravilo nevrijeme, pa su stubovi električnih vodova, u nekim selima, popadali kao kruške, a među njima su i oni koji su jesenas postavljeni prilikom rekonstrukcije mreže, kada smo trpjeli skoro svakodnevna isključenja“, naveo je Radulović.

Kako je istakao, mještani Župe traže da se pomenuti problem hitno rješi.

„Nikakav izgovor ne može da postoji. Gospodo iz CEDIS-a prešli ste sve dozvoljene granice i pokazali prema mještanima Župe maćehinski odnos, a i svu svoju nesposobnost kojom pokušavate naše mjesto vratiti 100 godina unazad, što vam ne smijemo dozvoliti“, zaključio je Radulović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci