Auto(r) na korzou: Veče Enesa Halilovića

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.08.2022. u 09:31
Večeras, desetog dana nikšićkog festivala knjiga “Auto(r) na korzou”, na Trgu slobode od 20.30h gostuje istaknuti književnik Enes Halilović.

Rođen je u Novom Pazaru, gdje i danas uređuje književni časopis Sent i književni web časopis Eckermann. Autor je sedam zbirki poezije, tri zbirke priča, dvije drame i tri romana. Njegova djela prevođena su na engleski, njemački, španski, ruski, arapski, turski, francuski, poljski, rumunski, ukrajinski, mađarski, slovenački, letonski, albanski, makedonski, grčki, bugarski, katalonski, romski, danski, portugalski, italijanski, beloruski, jermenski, hebrejski, japanski i latinski jezik.

Halilović je zabilježio 172 narodne zagonetke koje je objavio sa Elmom Halilović u koautorskoj knjizi Zagonetke. Dobitnik je više značajnih književnih nagrada.

Medijator večeri je urednik festivalskog programa, književnik Slađan Gorčin Blagojević.

Sjutra veče (četvrtak) gost je pjesnik Rajko Džaković.

Festival organizuje Udruženje knjižara i izdavača Crne Gore, pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić, a uz podršku nikšićke Turističke organizacije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ove godine na otvaranju Nikšić Guitar festivala, 6. oktobra, premijerno će nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar. Pod dirigentskom palicom Ivana Huta, gudači dubrovačkog orkestra nastupiće u Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 20h. Ulaz na koncert je slobodan.
Nikšićka publika u oktobru imaće priliku da odgleda tri predstave koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta.
Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odlučio je da se popust za električnu energiju za domaćinstva, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjuje do kraja godine.