Autorsko veče Ognjena Spahića

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 15.02.2023. u 09:59
Veče posvećeno stvaralaštvu crnogorskog književnika Ognjena Spahića biće održano večeras u 19 sati, u sali hotela „Onogošt“.

Veče organizuju Fakultet za crnogorski jezik i književnost, Crnogorski PEN centar i Društvo prijatelja i poštovalaca Nikšića i Spahićeva izdavačka kuća ,,Fokalizator“.

Spahić je objavio kratke priče „Sve to“, „Zimska potraga“, „Puna glava radosti“, te romane „Hansenova djeca“ (prvo izdanje u Zagrebu, a drugo u Podgorici 2022, izdavač ,,Fokalizator“), „Masalai“, „Calypso“, „Pod oba Sunca“. Za roman „Hansenova djeca“ 2005. dobio je nagradu „Meša Selimović“, kao i nagradu „Ovid Festival Prize“, dok je knjiga „Puna glava radosti“ dobila Nagradu Evropske unije za književnost 2014. godine. Ognjen Spahić jedan je od najprevođenijih crnogorskih autora srednje generacije.

Osim autora, o Spahićevom djelu će govoriti i Vladimir Vojinović, univerzitetski profesor i književni kritičar. Program će moderirati prof. Andrijana Mijušković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije, u sali "Zahumlja" večeras u 19 časova, biće upriličeno autorsko veče pjesnika Dušana Govedarice, a ovom prilikom biće mu uručena i nagrada za životno djelo Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade.
  Predstava „Bajka o elektricitetu″ (8+), čiju je dramatizaciju, adaptaciju i režiju uradio Milo Vučinić, po tekstu Milene Bogavac, biće premijerno izvedena večeras, u 18 h, u Nikšićkom pozorištu. Ovom predstavom Nikšićko pozorište će ujedno obilježiti i Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade.