“Bajka o elektricitetu” u Nikšićkom pozorištu

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 11.12.2023. u 07:55
Predstava za djecu „Bajka o elektricitetu” (8+), koju je po tekstu Milene Bogavac adaptirao i režirao Milo Vučinić, biće izvedena danas, u 12 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.

“Predstava je inspirisana ranom rješenošću genijalca – Nikole Tesle da svoju radoznalost, koja je sama po sebi bila čudo, stavi u službu istraživanja jedne prirodne pojave.

Ako želiš da saznaš kako dječja znatiželja može da skromno izraste u ideju koja postaje čudo, ako u čuda vjeruješ, onda ćeš, kao i glavni junak predstave „Bajka o elektricitetu”, profa Sijalica, naučiti da je često magija pozorišta neodgonetljiva kao i ljudska genijalnost”, navodi se u najavi predstave.

U glumačkoj podjeli su: Nikola Vasiljević, Matija Memedović, Kristijan Blečić, Maja Stojanović i Milica Kekić.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta od osam godina  i starijima, a traje 60 minuta.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta na dan izvođenja predstave, od 10 h – 12 h, po cijeni od tri eura.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva po kojima će benzin od ponoći poskupiti po četiri centa, a eurodizel cent.
  Knjiga “Hommage Novu Vukoviću”, kao i 20. broj časopisa “Riječ”, koji je posvećen akademiku Vukoviću, biče predstavljeni večeras na Filološkom fakultetu u Nikšiću, u svečanoj sali u 18 časova.