Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Bilo jednom na Brijunima” u Nikšićkom pozorištu

niksicko_pozoriste
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 22.02.2024. u 08:21
U okviru "Beo Art" revije predstava, večeras u Nikšićkom pozorištu, od 20 časova, biće izvedena predstava "Bilo jednom na Brijunima", po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića.

Predstava je rađena u koprodukciji Kreativne produkcije Joca Art, Bitef teatra i Beo Arta iz Beograda.

U predstavi igraju Milan Marić, Sanja Marković, Branislav Trifunović i Tihana Lazović.

Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostime je uradila Aleksandra Pecić Mladenović, za scenografiju se pobrinula Marija Kalabić, dok je koreograf Andreja Kulešević.

"Predstava polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Ovaj susret dogodio se na ostrvu Brijuni sedamdesetih godina prošlog veka. Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužiće kao inspiracija i građa za buduću predstavu. Snimanje filma Sutjeska bilo je osnovni povod ovog susreta i to je ono što o samom susretu istorijski pouzdano znamo. Sve ostalo plod je naše mašte. Upravo, domaštavanje i istraživanje mogućih događaja i odnosa između ove četiri istaknute ličnosti prilikom jednog istorijskog susreta tema je predstave. Koje su to sve uloge koje igraju ovo četvoro ljudi? Šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima? Šta su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge?", navodi se u najavi predstave.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od sedam eura.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nastupom dječje glumačke sekcije JU "Zahumlje" na nikšićkom Trgu slobode, koja je izvela segment iz kultne serije "Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo" počeo Festival "Korzo", koji trajati večeras i sjutra veče (30. i 31 avgusta).