“Crna kutija” u petak u Nikšićkom pozorištu

dsc_4712_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.11.2018. u 12:10

Komedija „Crna kutija”, autorke Ane Đorđević, u režiji Gorana Bulajića, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta, u petak, 23. novembra, sa početkom u 20h.

Pored Ane Đorđević i Gorana Bulajića, u autorskom timu su: Anka Gardašević (scenografkinja), Olivera Eraković (kostimografkinja) i Dino Kapetanović (muzika). Uloge su povjerene: Simu Trebješaninu, Gordani Mićunović, Mariji Đurić, Anji Drljević, Nikoli Vasiljeviću, Jovanu Krivokapiću i Omaru Bajramspahiću.

“U noći pomračnja meseca, koje se od davnina smatra mistrioznim pokretačem  velikih ličnih promena,  civilizovan čovek, upakovan u šareni papir bračnog i profesionalnog statusa, sakriven iza svojih hobija i društvenih uloga, pokazaće pravu prirodu – ili neće? Ukoliko je pokaže, kula na čijem je vrhu živeo, naizgled zaštićen, survaće se u ponor, ali će na goloj zemlji možda nići seme života kakav zaslužuje svako dostojanstveno ljudsko biće.  Ukoliko je ne pokaže, ostaće relativno zadovoljan, a šta je civilizovanom čoveku modernog doba drugo i potrebno osim udobnog, poznatog, dosadnog ali prijatno uobičajnog, osećanja relativnog zadovoljstva? Ni snaga pomračenog meseca nemoćna je spram prijateljstva koji je čovek izgradio prema tom mlakom stanju polulaži u kojoj živi, i u kojoj će i umreti, kao da ga nikada nije ni bilo”, riječi su autorke Ane Đorđević.

Predstava je segment novembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.

Ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od 10 do 20h, uz 50 odsto popusta za učenike, studente, penzionere i lica sa invaliditetom.

Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566 i 068/461 310.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ove sedmice u bioskop Cinema 213 stižu dva nova filma – drama „Lost country“ i animacija, komedija „Pačija posla“.