Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Čudo u Nikšiću: Njeni đaci ne bježe sa časova, već traže da im pjeva!

bojana_markovic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.09.2016. u 06:30

Sinoć, u Nikšićkom pozorištu, naša sugrađanka Bojana Marković održala je koncert pod nazivom „Kaldrmama pjesme vječne“. 

Djevojka, o kojoj je naš portal prvi pisao kada je dobila prestižnu stipendiju za Master studije na „Conservatory Liceu“ u Barseloni, oduševila je pubiku u svom gradu.

Ona je u pratnji profesora gitare Slobodana Bogdanovića izvela lirsku interpretaciju tradicionalne narodne muzike iz naše zemlje i zemalja u okruženju.

Pored Bogdanovića, pratnju su činili violinistkinja Tamara Krivokapić, perkusionista Slobodan Jovićević, pijanistkinj Gordan Bjeletić i akordeonistkinje Vesne Šarac. Gost večeri bio je Marko Prentić, poznati crnogorski muzičar.

Uoči koncerta Bojana je za portal Radija Antena M odgovorila na nekoliko pitanja o sebi, svojoj karijeri i planovima za budućnost.

„U muzici i pjevanju sam od svoje šeste godine. Završila sam osnovno muzičko obrazovanje u školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću, pa srednje u školi „Vasa Pavić“ u Podgorici, odsjek solo pjevanje kod prof. Larisa Dašić Simović. Muzičku akademiju u Sarajevu, isti odsjek, završila sam kod prof. Radmile Bakočević. Od ove akademske godine sam na master studijama kao stipendista Vlade Crne Gore na Konzervatorijumu u Barseloni“, kazala je Bojana, koja je nedavno izdala svoj prvi CD.

Učenici Gimnazije “Stojan Cerović”, u kojoj radi, ne bježe sa njenih časova. Naprotiv, insistiraju da čuju nevjerovatno lijep glas kojim osvaja.

„Volim da radim sa omladinom i da edukativno djelujem na njih i mislim da je za to potrebna ljubav prema poslu koji obavljate i prema profesiji kojom se bavite. Oni osjećaju moju ljubav prema pjesmi i znaju da mi nikad nije teško zapjevati pa to volim da radim i učionici. Repertoar zavisi od sveukupnog raspoloženja u učionici, a radi se o djeci koja slušaju kvalitetnu muziku pa se na repertoaru nađe tradicionalna narodna muzika, domaći i strani pop i rok, a vole da čuju i neku opersku ariju“, rekla je ona.

Ubrzo zbog master studija, mora opet da napusti Crnu Goru opet, iako joj to, kako kaže ne pada lako.

„Crna Gora je divna zemlja, ali nažalost ne postoje mogućnosti za daljim usavršavanjem mog glasa…Voljela bih da svoj talenat usavršim i iskoristim za nastupe u regionu i svijetu što ne znači da ne bih voljela da dođem u Nikšić da svoje umjetničko iskustvo podijelim sa našom publikom i da edukujem mlade koji su zainteresovani za solo pjevanje“, zaključuje Bojana.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci