Delibašić dobitnik književne nagrade „Slaviša Nikolin Živković“

Miroslav Lavrenčić
 • Autor onogost.me
 • 05.12.2022. u 08:04
Nikšićki književnik Vukosav Delibašić dobitnik je književne nagrade „Slaviša Nikolin Živković“ za rukopis romana „Povratak iz pakla“.

Grad Niš i Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša u saradnji sa Niškim kulturnim centrom dodeljuju godišnju književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković“ za najbolji neobjavljeni književni rukopis napisan na srpskom jeziku.

Delibašiću je nagradu uručio predsjednik Društva književnika i književnih prevodilaca Niša, pjesnik Dalibor Popović Pop.

“Društvo književnika svake godine raspisuje konkurs od 30. oktobra do 30. novembra. Na konkursu raspisanom tokom 2021. godine tročlani žiri u sastavu prof. dr Ivan Cvetanović, doc. dr Velimir Ilić i Goran Živković Gorki doneo je jednoglasnu odluku da nagrada pripadne Vukosavu Delibašiću za rukopis romana Povratak iz pakla“, navodi se u saopštenju.

Na ovogodišnji konkurs koji je završen pre nekoliko dana, javilo se pedeset devet autora sa blizu stotinu rukopisa. Saopštenje o sljedećem laureatu biće objavljeno 3. aprila 2023. godine na dan rođenja Slaviše Nikolin Živkovića.

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, kao temeljna organizacija niškog književnog staleža, baštini tradiciju društva koje je pre sedamdeset godina 1952. osnovano u Nišu. Prvi predsednik Društva bio je Velimir Živojinović Masuka.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.
  Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.