Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dodjela nagrada i zatvaranje Međunarodnog festivala glumca

 • Autor onogost.me
 • 11.11.2023. u 07:50
Dodjela nagrada i svečano zatvaranje 19. „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2023“, održaće večeras se na sceni Nikšićkog pozorišta, u 20 časova.

Odluku o nagradama donijeće Žiri u sastavu: Ljiljana Blagojević, predsjednica i članovi: Zoran Đerić i Velizar Kasalica.

Na Festivalu će biti dodjeljeno pet nagrada: GRAND PRIX za najbolju žensku ulogu, GRAND PRIX za najbolju mušku ulogu, GRAND PRIX za najbolju epizodnu žensku ulogu, GRAND PRIX za najbolju epizodnu mušku ulogu i GRAND PRIX za najbolji partnerski odnos.

Nakon dodjele nagrada, u čast nagrađenih, biće izvedena predstava Kruševačkog pozorišta „Za sada je sve OK“, koju je po tekstu „Prozor“ Nataše Rajković, režirala Snežana Trišić.

Uz autorski tim, u kreiranju predstave su učestvovali i glumci: Biljana Nikolić, Dejana Tončić, Bojana Veljović i Nikola Rakića.

„Bolest je često posledica nerazrešenih trauma i problema, nekome izlaz, a nekom oružje i sredstvo manipulacije. U središtu priče je Milena, glavna medicinska  sestra sa odeljenja za ortopediju i njen muž, zatim šef na poslu i pacijent koga upoznaje u bolnici. E sad, da li su to baš ti likovi  ili smo to mi ili su to glumci na sceni? Čije snove oni sanjaju i da li su ti snovi njihova pribežišta ili naši tajni svetovi? Teško bi  bilo razjasniti i postaviti tačne granice i dijagnoze jer kada se radi o ljubavi, tu nema prave dijagnoze, vakcine ili leka“, zapisala je Snežana Trišić.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od sedam eura.

 

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Crna Gora je ispunila standarde Istanbulske konvencije kada je riječ o smještajnim kapacitetima u skloništima za žrtve porodičnog nasilja, piše u dokumentu „Prijedlog I Priloga Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori 2024“, koji se odnosi na period od 15. aprila 2023. do 1. aprila 2024.