Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dvije predstave danas na sceni Nikšićkog pozorišta

niksicko_pozoriste
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.10.2023. u 07:45
Dvije predstave biće izvedene danas na sceni Nikšićkog pozorišta. Predstava za najmlađe sugrađane „Šećerno kraljevstvo‟, Glumačke radionice Kulturnog centra Čačak biće izvedena u dva termina (10 i 12 sati), dok će se na večernjoj sceni, sa početkom u 20 časova, Glumački atelje predstaviti komadom „Ručni rad ili tajna jednog pisma‟.

Predstava za djecu„Šećerno kraljevstvo‟, inspirisana je pričom komada za djecu „Kraljevski festival‟. Tekst i režiju potpisuju Dušan Vukašinović i Jovana Mišković, a uloge tumače: Tijana Vranić, Jovana Janković, Maša Urošević, Jelena Švabić, Dunja Petrović, Anđelija Obrenović, Sara Otašević, Elena Mitov, Neda Pešić, Đurđa Vujović, Marija Buhteeva i Luka Spasojević.

„Kada u kraljevstvu slatkiša velika kraljica prestane da želi da bude kraljica, a svi drugi stanovnici slatke palate imaju svoje želje, nastaće zbrka. Hoće li zlikovci pokvariti slast? Kako će se do kraja razriješiti ova šećerna zagonetka? Slatko će biti saznati u našoj novoj priči”, stoji u najavi producenta predstave.

Predstava „Ručni rad ili tajna jednog pisma‟, rađena je po tekstu Žana Kloda Danoa, a režiju i adaptacija potpisuju Dušan Vukašinović i Jovana Mišković. Uloge su povjerene glumicama: Alisi Andrić, Ivoni Đukić i Mariji Tomović.

„Recept za skladan i uspješan brak? Kako se riješiti bračnih muka? Čuvena francuska crna komedija o tri žene koje je spojio jedan neobičan slučaj i koje će pokušati da razriješe vječita pitanja, hoće li uspjeti?‟, navodi se u opisu predstave.

"Ne volim „hit komedije‟! Ovaj tekst me se nije ticao. Izbor ovog komada bio je splet okolnosti. Nakon rada sa ovom hrabrom ekipom, nastala je predstava koju volim, predstava koja me se tiče i koja uspijeva da me nasmije i zabrine istovremeno", rekao je o predstavi reditelj Dušan Vukašinović.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Vlada Crne Gore usvojila je Prijedlog Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija za davanje saglasnosti Opštini Nikšić za prenos prava raspolaganja na nepokretnosti u cilju izgradnje Centra za autizam u Nikšiću.