Folklorni ansambl Zahumlja zasijenio bugarski Plovdiv

20732881_1315122765267288_284970156_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.08.2017. u 06:01

Nakon brojnih gradova koje Folklorni ansambl Zahumlja tokom niza godina svog postojanja ostavlja bez daha, na red je došao i bugarski Plovdiv.

Duplim kolom, ljepotom, stasom i nošnjom pet večeri zaredom hiljade gledalaca podigli su na noge učestvujući na 23. međunarodnom folklornom festivalu „Plovdiv 2017“.

„Ostavili smo izvanredan utisak, posebno na organizatore. Bili smo kod gradonačelnika Plovdiva sa parom iz ansambla i tom prilikom nam je uručio poklone. Ništa drugačije nije bilo ni sa bugarskim medijima koji su satima čekali kako bi se slikali i uzeli intervju od naših djevojaka“, prenosi utiske Radivoje Mišović, organizator programa, dodajući da su i gosti dijelili sličan utisak.

Na pomenutom festivalu pored domaćina učestvovalo je još osam zemalja i to Jermenija, Brazil, Gruzija, Španija, Čile, Jordan, Kosovo i Crna Gora, a osim Plovdiva naši sugrađani posjetili su i grad Hisar. 

„Naš ansambl se predstavio igrama iz jugoistočne Srbije, Šumadije, Makedonije, zatim našim nacionalnim programom- igrama iz Boke, Vrsute, a na završnoj večeri odigrali su igre iz Crne Gore sa duplim kolom kada su izazvali najveće ovacije publike“, zaključuje Mušović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićka publika u decembru imaće priliku da odgleda četiri predstave koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta.
Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, održaće večeras akustični koncert u sali JU „Zahumlje“.
Rade Šerbedžija će ove godine na poziv svoje izdavačke kuće "Nova knjiga" biti gost Crne Gore kojom prilikom će otvoriti knjižaru Kosmos u bloku 9, 14. decembra u Podgorici nakon čega će biti organizovana promocija njegove poslednje knjiga "Poslije kiše", druženje sa medijima i čitaocima i potpisivanje. Prilikom ove posjete Crnoj Gori Rade Šerbedžija će imati i nekoliko koncerata.