Francuska: Novi uspjeh učenica Srednje muzičke škole “Dara Čokorilo”

image-0-02-05-482bd9f89bd618d7443f5cab1dddce2ad122f8fc43c5a54bf80b699c399239a8-v_1
privatna arhiva
  • Autor Marija Vujovic
  • 11.11.2017. u 07:14

Učenice trećeg razreda  Srednje muzičke škole “Dara Čokorilo”, Jovana Aleksić i Milena Radović, ostvarile su zapažene rezultate na međunarodnom takmičenju  National Trophée koje se održavalo u francuskom Onet-le-Château krajem prošlog mjeseca.

Aleksić je osvojila drugo, a Radović treće mjesto predstavivši se solo programom  u kategoriji do 18 godina.

“Rezultati dobijaju na značaju ako uzmemo u obzir da je riječ o prestižnom takmičenju najvišeg nivoa koje okuplja veliki broj izvođača iz raznih zemalja”, naveli su iz te škole.

Učenice su u klasi prof. Irene Merdović koja ih je i  ranije  pripremala za državna i međunarodna takmičenja na kojima su osvajale prve nagrade, pa, kako kažu iz škole, njihov uspjeh ne iznenađuje.

“Utisci učenica sa takmičenja su veoma lijepi, a i korisni, jer su imale priliku da upoznaju sjajne izvođače i kompozitore što im daje “vjetar u leđa” da nastave sa usvršavanjem tehnike izvođenja kako bi bile još uspješniji na koncertnim scenama”, dodaju oni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićka publika u decembru imaće priliku da odgleda četiri predstave koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta.
Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, održaće večeras akustični koncert u sali JU „Zahumlje“.
Rade Šerbedžija će ove godine na poziv svoje izdavačke kuće "Nova knjiga" biti gost Crne Gore kojom prilikom će otvoriti knjižaru Kosmos u bloku 9, 14. decembra u Podgorici nakon čega će biti organizovana promocija njegove poslednje knjiga "Poslije kiše", druženje sa medijima i čitaocima i potpisivanje. Prilikom ove posjete Crnoj Gori Rade Šerbedžija će imati i nekoliko koncerata.