Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Galerija Ilija Šobajić: Izložba ilustracija „Krtica i sunce“

12316126_1718755198356877_8606301710958758316_n
  • Autor onogost.me
  • 08.12.2015. u 07:14

Izložba originalnih tabli ilustracija koje su nastale u procesu stvaranja bajke za djecu „Krtica i Sunce“, akademskog grafičara Ilije Nikčevića, biće otvorena večera u Galeriji „Ilija Šobajuć“ sa početkom u 20h. 

Bajka je u cjelosti autorski projekat grafičara Ilije Nikčevića i kao takva jedinstvena je na ovim prostorima. Autor iza sebe ima bogatu izlagačku biografiju kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Bavi se grafikom, ilustracijom, stripom, a kroz ovo djelo pravi prvi iskorak u polje književnosti.
Ova izložba je segment projekta „Afirmacija književnosti za djecu i ilustracije kao medijatora u edukaciji“, koji realizuje NVO Centar za Društvenu Akciju i Edukaciju iz Nikšića.
U okviru projekta, tokom decembra, biće organizovana i promocija bajke „Krtica i Sunce“ kao i Okrugli sto, čiji će se učesnici baviti temom značaja ilustracije književnog teksta, sa posebnim osvrtom na poziciju iste u CrnojGori.

Projekat jednim dijelom podržavaju Opština Nikšić, kroz program sufinansiranja NVO za 2015. i Fondacija „Ćano Koprivica“. 

Organizator ove izložbe je JU „Muzeji i galerije“ Nikšić u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – animirani “U mojoj glavi 2”, akcija “Dečko ubija svijet”, drama “Ezra” i drama, triler “Zvijer”.