Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Galerija Nikola I: Izložba Artconnect-a

12342877_1717793068453090_6854929457141137480_n
  • Autor onogost.me
  • 05.12.2015. u 07:50

Večeras će sa početkom u 20h časova, u Galeriji Nikola I, biti otvorena izložba prvog Artconnect-a u Nikšiću.

Artconnect Nikšić je projekat nastao sa idejom povezivanja umjetnosti, ljudi i prostora i idejom promovisanja različitih kreativnih i inovativnih umjetničkih praksi.

Za prvo izdanje Artconnect-a, biće predstavljeno 16 autora iz Nikšića mlađe i srednje generacije, među kojima su: Aleksandra Anja Aleksić, Anka Gardašević, David Delibašić, Ilija Nikčević, Jovo Petričević, Marko Petrović Njegoš, Milica Radulović, Milka Delibašić, Milovan Kadović, Nikola Simanić, Novica Kovač, Petar Delijević, Radomir Milić, Tadija Janičić, Teodora Nikčević, Zdravko Delibašić Beli.
Izložba je zamišljena kao platforma na kojoj se može donekle sagledati heterogenost umjetničkog izraza umjetnika porijeklom iz Nikšića.
Izložbu će otvoriti Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.

Projekat su realizovali Opština Nikšić i JU „Muzeji i galerije“ Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječjih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – drama “Bajkeri”, horor “Egzorcizam”, horor “Ubod” i animacija “Gojazan ja 4”, koja će biti pretpremijerno prikazana od 22. juna.
U sali Nikšićkog pozorišta, u okviru "Revije dokumentarnog filma", koja se realizuje u saradnji sa UnderhillFestom, biće upriličena projekcija dokumentarnih filmova "Porodica na određeno vrijeme“, u režiji Seada Šabotića i "Dezerteri“, u režiji Damira Markovine.