Gradska kuća: Otvaranje XXV Nikšićkih književnih susreta

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 22.12.2022. u 08:00
U Gradskoj kući večeras, sa početkom u 19 časova, biće svečano otvorena manifestacija XXV Nikšićki književni susreti.

Ljubitelji pisane riječi biće u prilici da od 22. do 25. decembra uživaju u raznovrsnim programima, u okviru 25. izdanja manifestaciji Nikšićki književni susreti, po kojoj je naš grad već odavno prepoznat.

I ove godine, biće upriličen segment za djecu i za odrasle, a Gradska kuća zasigurno će ovih dana biti epicentar književnosti ne samo u Crnoj Gori, već i šire, a priliku da se predstave nikšićkoj publici imaće značajna imena iz ove oblasti.

Nakon svečanog otvaranja, biće upriličena promocija knjiga autora koji su bili pobjednici prošlogodišnjih Nikšićkih književnih susreta Radomira Čečovića, Milene Perović i Hazira Župljanina.

Organizator ove manifestacije je JU Narodna biblioteka “Njegoš” Nikšić, a realizuje se u okviru decembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2022.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu večeras u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.