Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gradska kuća: Promocija knjige „Crnogorske dinastije“

gradska_kuca111
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2016. u 06:03

U Gradskoj kući, večeras, biće održana promocija knjige „Crnogorske dinastije“ autora Đorđa Borozana i Živka Andrijaševića.

Medijator večeri koja će početi u 20h biće Ana Pejović, a ulaz je slobodan.

''Ovom monografijom, autori Borozan i Andrijašević sagledali su politička, duhovna, socijalna i kulturološka kretanja Crne Gore u srednjem i novom vijeku, kroz dinastičku istoriju Vojislavljevića, Balšića, Crnojevića i Petrovića.  Predstavljajući svojevrstan novitet u istorijskom i naučno-istraživačkom smislu, knjiga "Crnogorske dinastije" sagledava značaj crnogorskih vladara, kroz različite periode'', ističu iz Ministarstva kulture u čijem je izdanju objavljena monografija.

Likovno i grafički bogato oblikovana, monografija je štampana u tiražu od 1.000 primjeraka i sadrži vrijednu arhivsku i foto dokumentaciju.

Organizator ovog događaja je JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić u okviru „Septembarskih dana – Nikšić 2016“ i Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Projekcija filma o uspješnim ženama sa invaliditetom „Treger“ biće održana večeras, sa početkom u 20 časova, u Nikšićkom pozorištu.