Gradska kuća: Promocija knjige „Crnogorske dinastije“

gradska_kuca111
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2016. u 06:03

U Gradskoj kući, večeras, biće održana promocija knjige „Crnogorske dinastije“ autora Đorđa Borozana i Živka Andrijaševića.

Medijator večeri koja će početi u 20h biće Ana Pejović, a ulaz je slobodan.

”Ovom monografijom, autori Borozan i Andrijašević sagledali su politička, duhovna, socijalna i kulturološka kretanja Crne Gore u srednjem i novom vijeku, kroz dinastičku istoriju Vojislavljevića, Balšića, Crnojevića i Petrovića.  Predstavljajući svojevrstan novitet u istorijskom i naučno-istraživačkom smislu, knjiga “Crnogorske dinastije” sagledava značaj crnogorskih vladara, kroz različite periode”, ističu iz Ministarstva kulture u čijem je izdanju objavljena monografija.

Likovno i grafički bogato oblikovana, monografija je štampana u tiražu od 1.000 primjeraka i sadrži vrijednu arhivsku i foto dokumentaciju.

Organizator ovog događaja je JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić u okviru „Septembarskih dana – Nikšić 2016“ i Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Studentski teatar iz Podgorice izveo je predstavu "Restoran Desert flower" u velikoj sali nikšićkog "Zahumlja", u znak poštovanja prema ličnosti Gorana Bulajića, koji je nedavno iznenada preminuo.
Predstava za djecu „Bajka o elektricitetu” (8+), koju je po tekstu Milene Bogavac adaptirao i režirao Milo Vučinić, biće izvedena u ponedjeljak, 11.decembra, u 12 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.
Otvoren je šesti po redu konkurs za kratku priču Biber. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.