Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Interaktivna radionica “Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda”

Poster
 • Autor onogost.me
 • 15.02.2024. u 09:17
Interaktivna radionica "Detinjstvo je najljepša vrteška čuda" biće održana danas sa mladim volonterima u prostorijama Crvenog krsta, u 10 časova.

Radionicu organizuju Književni klub "Poenta poetika" - JU "Zahumlje" i Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić, a u okviru februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

Ovo je prva radionica koja će se održati u okviru projekta "Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda".

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i medija na konkursu "Kultura mladih - kultura budućnosti".

„Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“ je projekat Milice i Gorana Radojičića koji je proistekao iz interaktivnih i edukativnih promocija njihove koautorske zbirke pjesama za djecu „Vrteška čuda“.

"Prilikom druženja sa djecom u Crnoj Gori, ali i šire, autori su stekli utisak da interaktivni i savremeni sadržaji bivaju veoma zanimljivi djeci svih uzrasta te da edukacija koja se na taj način prezentuje biva najbolje prihvaćena", naveli su autori projekta.

Cilj projekta je podsticanje i osnaživanje kreativnih i drugih potencijala djece upravo kroz inovativne kulturne sadržaje kao i sinergiju pojedinaca i institucija kulture. Glavni fokus je na književnosti i kvalitetnim književnim tekstovima, ali i na korelaciji sa različitim psiho-motoričkim izazovima koji imaju za cilj sveobuhvatan razvoj djetetove ličnosti. Igra je u osnovi svih radionica, a kroz igru, najvećeg pokretača maste i intelektualnih sposobnosti, dolazi se do svih postavljenih ciljeva.

Partner na projektu je JU „Zahumlje“.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – triler “Nešto je u moru”, akcija “Grof Monte Kristo” i komedija “Odvedi me na mjesec”.