Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Julski kulturni repertoar donosi 17 programa

13563409_614255135403813_1363226989_n
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 01.07.2016. u 11:53

Danas je u Gradskoj kući predstavljen Program podrške razvoju kulture u Nikšiću za jul, koji se sastoji od 17  događaja, a biće u znaku JU „Zahumlje“ i JU Narodna biblioteka „Njegoš“.

JU „Zahumlje“ kako je istakla Ljiljana Agramović, spremila je bogat program za ovaj mjesec.

„Već sjutra NVO Udruženje paraplegičara Nikšić i „Zahulje“ organizuju promociju knjige pjesama „Žena od kamena“ Anđele Radovanović, potom ono na šta bih stavila akcenat i šta izazove veliku pažnju publike to je tribina „Kultopis“. Najavila bih i učešće Dječijeg folklornog ansambala na festivalu „Razigrano oro 2016“ U Ohridu i učešće Omladinskog folklornog ansambla na festivalu „Prva bitoljska folklorna Balkanijada“ u Bitolju, kao i cjelodnevni multimedijalni projekat „Arterija“. Kao završnicu najavljujem učešće Omladinskog folklornog ansambla u kampu „Susret mladih dijaspore Crne Gore“ na Ivanovim Koritima“; poručila je Agramović.

Renata Bulajić, ispred Narodne biblioteke, rekla je da ova ustanova svakog mjeseca u prosjeku ima dva ili više programa, bilo u samostalnoj organizaciji, ili u saradnji sa drugim javnim institucijama.

„Saradnja sa drugim vaspitno obrazovnim ustanovama je upravo akcenat naše ustanove, čime uključujemo druge u naše programe i promovišemo biblioteku na pravi način. Rezultati do sada su sjajni, a nadamo se da će biti bolji u budućnosti. Mi smo spremili za jul mjesec povodom 13. jula promociju knjige Vesne Kovačević „Žene i njihov doprinos istoriografiji Crne Gore u prvoj polovini XX vijeka“ koju radimo u saradnji sa Savezom udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšić, kao i veče crnogorske poezije XX vijeka“, kazala je Bulajić.

Program počinje večeras u 20 h  izložbom „Presjek crnogorske savremene likovne scene 2006-2016“ u galerijama „Nikola I“ i „Ilija „Šobajić“, a završava se 26.jula za kada je Narodna biblioteka “Njegoš” zakazala književno veče “Izbor iz crnogorske poezije XX vijeka”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci