Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Junski repertoar posvećen najmlađima

61665093_464971710716449_2245886730345381888_n
Marija Goranović
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2019. u 14:02

Bogat i raznovrstan junski repertoar obilježiće veliki broj programa priređenih za djecu.

Svetozar Bajović, iz Sekretarijata za mlade, sport, kulturu i socijalno staranje opštine Nikšić, je napomenuo da će se večeras u Tivtu na muzičkom takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope” predstaviti grupa od 11 djevojčica, koje će pjesmom i plesnom koreografijom predstaviti Nikšić.

“Pjevanjem će se predsaviti Nikolina Orbović, Alma Hodžić, Hajdana Glušica i Lara Baltić, dok će se Josipa Popović, Maja Perošević, Sara Nenezić, Anđela Milović, Nina Vukosavljević, Ana Gojković i Kristina Tešović potruditi da naš nastup zadovolji i u smislu plesnih kreacija“, kazao je Bajović.

Prema riječima direktorice JU Narodna biblioteka „Njegoš“, Renate Bulajić, ova ustanova će mališanima pokloniti četiri programa. Ona je najavila da će se 4. juna održati interaktivna tribina sa igrokazom na engleskom jeziku za učenike i roditelje na temu „Sajber buling/elektronsko nasilje“.

„Dan kasnije u prostorijama Dječje čitaonice u dva termina održaćemo promociju dvije knjige za djecu „Fluk“ i „Fluk i Kana“ autorke doc. dr Andrijane Nikolić. Takođe, šestog juna, opet u Dječjoj čitaonici, imaćemo promociju filma „Ruke ljubavi“, koji se tiče djece ometene u razvoju, autorke profesorice Snježane Bošković. Na platou ispred Gradske kuće u 11 sati nastavljamo sa našim projektom „Nedjelja velikih-malih umjetnika“, a ovoga puta će u mini dramskim formama učešće uzeti šest osnovnih škola“, rekla je Bulajić.

Kako je najavila, ova ustanova je pripremila i tri programa za odrasle i to promociju romana „Narcizam smrti“ Svetozara Savića, veče savremene hrvatske književnosti „Predstavljanje istaknutih hrvatskih pisaca“ i veče posvećeno jugoslovenskoj poeziji „Jedna nas je pjesma vodila“.

Na junskom repertoaru, koji će imati preko 30 programa, naći će se manifestacija “Dani akorda”, grupna izložba radova “Mnogolikost savremene umjetnosti”, veče mladih nikšićkih pjesnika i proslava pet godina postojanja Književnog kluba “Poenta poetike”.

Marija Goranović

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.