Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Kafana u mom kraju”: Jesen obojili na drugačiji način (FOTO)

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju – Nikšić/Facebook
  • Autor onogost.me
  • 25.10.2022. u 09:09
Umjesto tradicionalne radionice, korisnici i zaposleni u Dnevnom centru za djecu za smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom ove godine odlučili su da jesen oboje na drugačiji način - predstavom "Kafana u mom kraju".

Scenografiju su upotpunili jesenjim motivima, dvorište Dnevnog centra za njih je bilo Vardarska ulica, odakle su dopirali stihovi Tozovca “Jesen u mom sokaku”, Vita Nikolića “I opet jesen je”…

“…. mi smo čekajući iza zamišljenih kadrova, dok su oni oživljavali stihove:
“Jesen u mom sokaku,
lišće pada na sve strane
ona stoji na prozoru sama,
čeka mene dok ne svane….”
sa oduševljenjem posmatrali kako je naša Ivana čekala Branka u zamišljenom sokaku, scenski predstavljenom u dvorištu Dnevnog centra, Dejan koji je pjevao pomenute stihove i Vuko koji je poput boema ispratio stihove našeg pjesnika Nikolića, kao i koja su sve osjećanja dijelili Stefan i Anđela, dok je čitava priča bila podržana u jednoj boemskoj atmosferi.
Naša namjera je da uobičajenu ideju “radionice na temu jeseni” obojimo na drugačiji način, obogatimo je i za nas izdvojimo od prethodnih. Željeli smo biti kreativni, iskazati naše scenske, glumačke i pjevačke sposobnosti i nadasve dobro se zabaviti. Sav događaj smo i zabilježili okom kamere, koji će kroz par dana biti prestavljen u video formatu”, navodi se u objavi Dnevnog centra.

 

Kako je bilo na svečanoj premijeri pogledajte u foto-galeriji koju su objavili na Fejsbuk stranici.

 

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.