“Kafana u mom kraju”: Jesen obojili na drugačiji način (FOTO)

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju – Nikšić/Facebook
 • Autor onogost.me
 • 25.10.2022. u 09:09
Umjesto tradicionalne radionice, korisnici i zaposleni u Dnevnom centru za djecu za smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom ove godine odlučili su da jesen oboje na drugačiji način - predstavom "Kafana u mom kraju".

Scenografiju su upotpunili jesenjim motivima, dvorište Dnevnog centra za njih je bilo Vardarska ulica, odakle su dopirali stihovi Tozovca “Jesen u mom sokaku”, Vita Nikolića “I opet jesen je”…

“…. mi smo čekajući iza zamišljenih kadrova, dok su oni oživljavali stihove:
“Jesen u mom sokaku,
lišće pada na sve strane
ona stoji na prozoru sama,
čeka mene dok ne svane….”
sa oduševljenjem posmatrali kako je naša Ivana čekala Branka u zamišljenom sokaku, scenski predstavljenom u dvorištu Dnevnog centra, Dejan koji je pjevao pomenute stihove i Vuko koji je poput boema ispratio stihove našeg pjesnika Nikolića, kao i koja su sve osjećanja dijelili Stefan i Anđela, dok je čitava priča bila podržana u jednoj boemskoj atmosferi.
Naša namjera je da uobičajenu ideju “radionice na temu jeseni” obojimo na drugačiji način, obogatimo je i za nas izdvojimo od prethodnih. Željeli smo biti kreativni, iskazati naše scenske, glumačke i pjevačke sposobnosti i nadasve dobro se zabaviti. Sav događaj smo i zabilježili okom kamere, koji će kroz par dana biti prestavljen u video formatu”, navodi se u objavi Dnevnog centra.

 

Kako je bilo na svečanoj premijeri pogledajte u foto-galeriji koju su objavili na Fejsbuk stranici.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20 časova, u okviru "Beo Art" revije predstava, koja se realizuje pod sloganom "Pretprazničke večeri", biće izvedena predstava "Sin", koju je po tekstu Florijana Zelera, režirala Ana Tomović.