Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Klara, dogodilo se nešto neočekivano” večeras u Nikšićkom pozorištu

Poster
  • Autor onogost.me
  • 30.04.2024. u 07:41
Predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano”, u produkciji Scene „Maska” iz Šapca, biće izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20 časova.

U predstavi igraju Aneta Tomašević (Klara), Ivan Tomašević (Daneš) i Aleksandra Ristić (Katuša). Tekst su pripremili Aneta i Ivan Tomašević, koji potpisuje i režiju ove predstave.

Predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano” se sa uspjehom igra preko 20 godina. Na Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru, za ulogu Daneša, Ivan Tomašević je dobio „Zoranov brk“, a na internacionalnom festivalu „Trema fest“ predstava je dobila tri nagrade: Bronzanu plaketu za predstavu, nagradu publike, a Aneta Tomašević je dobila zlatnu masku za glavnu žensku ulogu.

Scena „Maska“ i predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano“ su izazvali veliku  pažnju u pozorišnom životu Srbije, a predstava je po pozivima iz inostranstva gostovala u  Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Sloveniji, Rusiji…

„Pred nama izranjaju glumci – obični ljudi od krvi i mesa mnoštvom mana, sumnji, strahova, želja… Bračnih nesuglasica, životnih zabluda, prekrasnih saznanja… Čitav preobražaj prati trauma i katarza glavnih junaka. Glumci stvaraju dirljivu komunikaciju i empatiju publike koja (neočekivano) postaje dio performansa. Sve vrijeme traje ta čudna intimnost i bliskost gledaoca i junaka predstave“, navodi se u opisu predstave.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od sedam eura.

 

 

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci