Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Koncert “Pozdrav iz Austrije” u Nikšiću

uve_tajmer2
Dnevne novine
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2016. u 15:18

Zahvaljujući šestogodišnjoj uspješnoj saradnji Muzičkog centra Crne Gore i austrijske ambasade u Podgorici, popularni koncert "Pozdrav iz Austrije" biće priređen ove godine u Nikšiću i Podgorici. 

Na prvom koncertu Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti u ponedjeljak, 22. februara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 20 časova, a narednog dana, u utorak, 23. februara, u Nikšiću, u dvorani Nikšićkog pozorišta takođe u 20 časova. 

Kao i tokom prethodnih godina i na ovom koncertu Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti pod dirigentskom upravom čuvenog maestra iz Beča Uve Tajmera – dirigenta bečke Folks opere i Opera bal orkestra.

Program će činiti bečki valceri, marševi, polke i arije kompozitora Johana Štrausa Mlađeg, Jozefa Lanera, Žaka Ofenbaha, Karla Mihaela Cirera, Jozefa Štrusa, Johana Štrausa Starijeg i dr.  

Koncert će biti upotpunjen interpretacijama istaknutih umjetnika, sopranistkinje Brigite Šimon i koncertmajstora Nandora Sederkenjija, koji su i tokom prethodnih godina nastupali kao solisti.

Izvor: cdm.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.