Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Likovni i literarni konkurs „Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema“

Poster
  • Autor onogost.me
  • 21.03.2024. u 12:45
U okviru projekta Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda, Milica i Goran Radojičić raspisali su likovni i literarni konkurs „Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema“. Literarni konkurs raspisan je za učenike od I do V razreda osnovnih škola sa teritorije opština Nikšić, Šavnik, Plužine i Žabljak, dok se likovni konkurs odnosi na predškolce koji pohađaju vaspitne jedinice JPU „Dragana Kovačević“.

Konkurs je otvoren do 30. aprila.

Likovni radovi treba da budu skenirani i da u opisu sadrže podatke: ime i prezime djeteta, uzrast, vaspitna jedinica, ime vaspitača.

Jedna predškolska vaspitna grupa može poslati najviše tri rada po izboru vaspitača. Radove slati na zvaničnu imejl adresu konkursa: [email protected] sa naznakom: za likovni konkurs.

Literarni radovi treba da budu otkucani u Wordu, kao i da u opisu sadrže podatke: ime i prezime djeteta, uzrast, ime škole i ime mentora.

Literarni radovi mogu imati najviše 500 riječi. Radove slati na zvaničnu imejl adresu konkursa: [email protected] sa naznakom: za literarni konkurs.

„Cilj konkursa je da djeca na svoj način pokažu svoja interesovanja, zbog čega su oni važna karika društva, šta im nedostaje i na šta bi odrasli trebalo da obrate pažnju, ukratko zašto djeca jesu najbitnija tema i na koji način odrasli to mogu svojim postupcima ili djelovanjem da omoguće. Djeca se motivišu da ukažu na probleme s kojima se susreću, ali i ponude moguća rješenja tih problema iz svoje perspektive“, navodi se u tekstu konkursa.

Projekat „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“ podržalo je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore na konkursu „Kultura mladih – kultura budućnosti“, a partner na projektu je nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.