Mješoviti orkestar Muzičke škole “Dara Čokorilo” prvi na državnom takmičenju

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 06.05.2023. u 08:22
Učenici srednje Muzičke škole “Dara Čokorilo” uspješno su se predstavili na II Državnom takmičenju srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti.

Drugo državno takmičenje srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti održano je 3. i 4. maja u organizaciji Centra za stručno obrazovanje. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je bila JU Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice.

Takmičare je ocjenjivao eminentni žiri iz zemlje i regiona po utvrđenim propozicijama, a regularnost takmičenja pratili su predstavnici CSO, Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo.

Mješoviti orkestar, mentori prof. Dijana Dendić i prof. Vesna Šarac, osvojio je prvo mjesto.

U disciplini harmonija (II kategorija) Ana Miletić, učenica IV razreda, osvojila je treće mjesto (mentor prof. Valentina Topalović Jaredić).

U disciplini klavir (II kategorija) Bjanki Minić, učenici III razreda, pripalo je treće mjesto, mentor prof. Veselinka Šubarić.

Luka Bajović, učenik I razreda, u disciplini solo pjevanje (I kategorija) osvojio je treće mjesto – mentor prof. Zorana Latković.

U disciplini solo pjevanje (II kategorija) Ksenija Perišić, učenica III razreda, osvojila je treće mjesto, mentor prof. Diana Floršic Marković.

Na kraju drugog dana takmičenja održana je svečana dodjela nagrada, kao i koncert prvonagrađenih učenika.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Tomas Hierl, prvi investitor u Željezari, kazao je da su u tu kompaniju došli da prozvode čeličnu užad i najavio da će u narednom periodu osim čelične užadi proizvoditi i žicu i sirovinu za užad. On očekuje da proizvodnja počne na jesen i da u naredne dvije do tri godine zaposli od 100 do 200 radnika.