Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mješoviti orkestar Muzičke škole “Dara Čokorilo” prvi na državnom takmičenju

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 06.05.2023. u 08:22
Učenici srednje Muzičke škole “Dara Čokorilo” uspješno su se predstavili na II Državnom takmičenju srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti.

Drugo državno takmičenje srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti održano je 3. i 4. maja u organizaciji Centra za stručno obrazovanje. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je bila JU Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice.

Takmičare je ocjenjivao eminentni žiri iz zemlje i regiona po utvrđenim propozicijama, a regularnost takmičenja pratili su predstavnici CSO, Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo.

Mješoviti orkestar, mentori prof. Dijana Dendić i prof. Vesna Šarac, osvojio je prvo mjesto.

U disciplini harmonija (II kategorija) Ana Miletić, učenica IV razreda, osvojila je treće mjesto (mentor prof. Valentina Topalović Jaredić).

U disciplini klavir (II kategorija) Bjanki Minić, učenici III razreda, pripalo je treće mjesto, mentor prof. Veselinka Šubarić.

Luka Bajović, učenik I razreda, u disciplini solo pjevanje (I kategorija) osvojio je treće mjesto – mentor prof. Zorana Latković.

U disciplini solo pjevanje (II kategorija) Ksenija Perišić, učenica III razreda, osvojila je treće mjesto, mentor prof. Diana Floršic Marković.

Na kraju drugog dana takmičenja održana je svečana dodjela nagrada, kao i koncert prvonagrađenih učenika.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) predstavila je Studiju slučaja „Uticaj klimatskih promjena na vodne resurse u Nikšiću i Plužinama“, sa zaključkom da su klimatske promjene već bitno uticale na trenutnu klimatsku sliku opština Nikšić i Plužine, koja ima slične trendove i u ostatku zapadnog dijela zemlje.
  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječjih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".