Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Monodrama “Zlostavljanje” na repertoaru Nikšićkog pozorišta

  • Autor onogost.me
  • 20.01.2023. u 11:12
Monodrama „Zlostavljanje“, rađena po tekstu Iva Andrića, u dramatizaciji Siniše Kovačevića i izvođenju Jovane Todorović, na repertoaru Nikšićkog pozorišta je u ponedjeljak, 23. januara sa početkom u 20 časova.

Predstava je rađena u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta.

“Pripovjetka Iva Andrića je napisana 1946. godine. Iako se Andrić opire sceni, ova dramatizacija je vrijedan i uspješan pokušaj da se uhvati jedan sudbonosni dramski trenutak u kome se prelama sudbina jedne žene, trenutak oslobađanja od stege koju nameće malograđanska sredina. Monodrama “Zlostavljanje” opisuje život jedne mlade žene koja je iz siromašne porodice udata u bogatu kuću za uticajnog privrednika Andriju Zerekovića. Koliko je život u bogatoj kući uz muža kojeg svi poštuju i uvažavaju Anici težak i nesnosan, Siniša Kovačević kroz ovu sjajnu dramatizaciju protkanu Andrićevom vanvremenskom riječju opisuje na jedan izuzetno i danas aktuelan način. Ova monodrama će nas dovesti u situaciju da se ozbiljno zamislimo i zapitamo o tome koliko je psihičko zlostavljanje često i prisutno svuda oko nas. Između ostalog, ova predstava ima za cilj da ohrabri žene, da u njima probudi snagu da shvate da nisu same i da ne treba da trpe bilo kakav vid zlostavljanja”, piše u najavi predstave.

Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Gordana Bulatović, dizajn svjetla potpisuje Mili Malović.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci