Muzička škola “Dara Čokorilo” koncertom obilježila Dan nezavisnosti

skola1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.05.2019. u 13:08

Muzička škola "Dara Čokorilo" sinoć je organizovala koncert povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

To je, kako su kazali iz škole, bila prilika da Nikšićani uživaju u trenucima koji su podsjetili na ljepotu zvuka kao načina na koji se može izraziti ponos povodom praznika istorijski važnog za našu zemlju.

Poslije himne uz zvuke gudačkog orkestra koju je izveo hor Muzičke škole “Dara Čokorilo”, pod dirigentskom palicom prof. Valentine Topalović Jaredić, prisutnima se obratila direktorica Sanja Radulović. Ona je podsjetila na značaj Dana nezavisnosti i na našu obavezu da ga proslavimo onako kako dolikuje.

“Dan nezavisnosti jedan  je od najvećih državnih praznika, dan kada je Crna Gora opet postala samo svoja, dan kada ćemo se sa ponosom sjetiti naše hiljadugodišnje istorije, svih slavnih pobjeda ali i poraza iz kojih smo izlazili samo jači, dan koji jutrom miriše na slobodu za kojom su naši preci često čeznuli i za nju ginuli, dan sa kojim smo nepokolebljivo zakoračili ka Evropi, ujedinjenoj u miru i prosperitetu, gdje smo i vjekovima ranije bili i pripadali”, navela je ona.

Direktorica je naglasila da je Nikšić grad koji je davao nemjerljiv doprinos vizionarskoj državnoj politici, počevši još od Vojisavljevića, preko Balšića, Crnojevića, Petrovića do danas.

“Ovako neraskidivu kopču jednog grada i jedne države, teško je preslikati bilo gdje na Balkanu, a želim da istaknem da je dio te kopče i naša škola”, naglasila je ona.

Osvrnula se na istoriju Muzičke škole “Dara Čokorilo” i na uspjehe koje je škola postigla.

“Naša pjesma neprekidno traje 70 godina i neka se na ovaj dan i baš sa ovog mjesta, i danas čuje naša oda slobodi, radosti i sreći kroz koncertni program koji  su sa svojim mentorima pripremili  učenici osnovne i srednje škole”, poručila je ona.

Potpredsjednica Opštine Nikšić Sonja Nikčević izrazila je zahvalnost za čast da pozdravi goste koji su se okupili povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Uvod u muzički dio programa bili su stihovi Petra II Petrovića Njegoša iz djela “Gorski vijenac” koje je govorio Matija Bulajić, učenik prvog razreda u Srednjoj muzičkoj školi “Dara Čokorilo”, poslije čega su nastupili solisti, kamerni sastavi, gudački i mješoviti orkestar škole.

Učenici osnovne i srednje škole Sara Stamatović, Marko Lazović, Ognjen Pješivac, Kaća Radulović, Luka Bajović, Katarina Jaredić, Hajdana Glušica, Nađa Papović, Dimitrije Knežević, Ivan Burić, Kristina Perković, Joko Mićković, Nemanja Knežević i članovi gudačkog i mješovitog orkestra, dobitnici nagrada na prethodnim državnim i međunarodnim takmičenjima, izveli su bogat program koji je potvrda visokog standarda u izvođenju zahtjevnih muzičkih djela.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U bjoskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – animacija “P’astanjan i tri njušketara” i triler “Džon Vik 4”.
U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, a povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije, biće upriličeno Poetsko-muzičko veče "Stihovanje i note", učenika Gimnazije "Stojan Cerović" Nikšić.