Muzička škola: koncert Gabrijela Bjanka

page_bjanko
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2015. u 06:08

Večeras će u dvorani Muzičke škole „Dara Čokorilo“ u 20h, u okviru X Nikšić Guitar Festivala, biti održan koncert Gabrijela Bjanka (Francuska). 

Gabrijel Bjanko je rođen u muzičkoj porodici i počeo je da svira gitaru kad mu je bilo pet godina. Regionalni Konzervatorij u Parizu pohađao je kad mu je bilo devet godina u klasi Ramon de Herrera. Sa šesnaest godina primljen je na Konzervatorij u Parizu pod Olivierom Chassainom, gdje je dobio Prvu nagradu i čestitke od žirija za 2008. godinu. 
Kao mladić pozicionirao se kao najaktivniji gitarista u generaciji. Njegovo djelo se bazira na razvoju novih kompozicija za klasičnu gitaru, uglavnom kroz stvaranje vlastite transkripcije iz klasičnog perioda. Pobjednik je na mnogim internacionalnim takmičenjima (Beč, 2006, GFA in San Francisco 2008, Madrid 2011). Imao je koncerte u mnogim dvoranama (Tchaïkovsky Hall in Moscow, Central Conservatory of Beijing, Herbst Theatre at San Francisco, The Luis Angel Arango Library at Bogota, The Centre Culturel of Sao Paulo, at Bucharest with the Romanian National Orchestra, the Auditorium of the Music Academy at Poznan).
Učestvovao je na četrdeset internacionalnih festivala.
Prvi CD mu je izdat 2009. Primio je i mnoga priznanja od muzičkih časopisa.
Predaje na Maurice Ravel Conservatory (13th district) i Jean-Philippe Rameau Conservatory (6th district ) u Parizu.

Organizatori su Nikšić Guitar Festival, Muzička škola „Dara Čokorilo“ i Muzički centar Crne Gore.

Ulaz je besplatan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Otvoren je šesti po redu konkurs za kratku priču Biber. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.
Studentski teatar iz Podgorice izvešće večeras predstavu “Restoran Desert flower” u velikoj sali JU “Zahumlje”, sa početkom u 18 časova.