Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muzička škola: koncert Gorana Krivokapića

goran
  • Autor onogost.me
  • 11.10.2015. u 07:21

U okviru X Nikšić Guitar Festivala večeras će u dvorani Muzičke škole „Dara Čokorilo" u 20h biti održan koncert Gorana Krivokapića (Njemačka/Crna Gora). 

Goran Krivokapić rođen je 1979. godine u Beogradu. Osnovnu Muzičku školu završio je u Herceg Novom u klasi profesora Mića Poznanovića. Danas je jedan od vodećih gitarista nove, mlade međunarodne gitarističke scene.

žRazlozi za to su ne samo njegova tehnička virtuoznost, koja postavlja nove standarde u svijetu gitare, nego i njegovo karakteristično tumačenje starog i novog repertoara. Osim pobjede na osamnaest međunarodnih takmičenja, dobio je nekoliko nagrada na godišnjoj „Međunarodnoj konvenciji gitare u Alesandriji“, u Italiji 2005. kao najbolji mladi gitarist godine i 2006. za njegov debi CD „Najbolji CD godine“.

Kao umjetnik, predavač i sudija, on je čest gost na mnogim međunarodnim festivalima u Evropi i Americi. Muzički fokus Gorana Krivokapića je na razvoju novih kompozicija za klasičnu gitaru, uglavnom kroz stvaranje vlastite transkripcije iz baroknog i klasičnog djela, ali i saradnji sa savremenim kompozitorima.

Od 2010. radi kao predavač na prestižnoj Koblenz akademiji, u kojoj profesionalni muzičari dobijaju priliku da završe postdiplomske studije u njegovoj klasi.

Njegovim koncertom završiće se revijalni dio X Guitar Festivala, a nastaviće se  naredne godine krajem aprila kada je predviđen takmičarski dio.

Organizatori su Nikšić Guitar Festival, Muzička škola „Dara Čokorilo“ i Muzički centar Crne Gore.

Ulaz je slobodan. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma - komedija “Dedpul i Vulverin” i animirana avantura “Pas i mačka”.
Nevladina organizacija Umjetničko-muzičko udruženje “Scena" raspisala je Javni poziv za učešće mladih iz Nikšića na onlajn muzičkoj audiciji.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani „Nerazdvojni“, triler „Tornado 2“ i horor „Maxxxine“.