Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muzička škola: Koncert „Magični glasovi“

12279170_1713448458887551_4917687585520631956_n
Facebook
  • Autor onogost.me
  • 20.11.2015. u 07:14

Večeras će u dvorani Muzičke škole „Dara Čokorilo“, sa početkom u 20h, biti održan Koncert "Magični glasovi": Han Guoliang, flauta, Ljubiša Jovanović, flauta i Aleksej Molčanov, klavir. 

Na programu su djela Georga Filipa Telemana, Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta, Petra Iljiča Čajkovskog i Franca Doplera. Organizatori ovog koncerta su Muzički centar Crne Gore i Muzička škola „Dara Čokorilo“.

Han Guoliang je diplomirao na Centralnom Konzervatorijumu za muziku uPekingu, a master studije pohađao je na Bostonskom Univerzitetu za umjetnost. Studirao je u klasi poznatog flautiste Žan-Pjera Rampala. Redovno nastupa širom Evrope, u Sjedinjenim Američkim državama i Aziji. Sa Kineskim nacionalnim orkestrom je nastupao pod upravom renomiranih dirigenata kao što su Čarls Dutoit, Seiđi Ozava, Rostropovič.

Istaknuti flautista Ljubiša Jovanović je diplomirao i magistrirao u Beogradu, a usavršavao se u Bazelu. Dobitnik je „Diplome Superieur de Concertiste“ na L'Ecole Normal Superieur de Musique u Parizu, 1983. godine. Svirao je na svim značajnim festivalima u bivšoj Jugoslaviji, Evropi, Kini, Alžiru, Južnoj Africi i Argentini. Dobitnik je najprestižnijih nagrada i društvenih priznanja

Pijanista Aleksej Molčanov (1961), diplomirao je i magistrirao na Kijevskom državnom konzervatorijumu u klasi prof. Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. Nastupao je kao solista i kamerni muzičar u Ukrajini, Rusiji, Njemačkoj, Libanu, Švajcarskoj, i sarađivao sa orkestrima: Čerkaska filharmonija, Filharmonija Lavov, Filharmonija Dnjepropetrovsk, Filharmonija mladih Harkov. Angažovan je kao profesor korepeticije na Muzičkoj Akademiji na Cetinju.

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.