Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muzička škola: Stihovima Vita Nikolića obilježen Svjetski dan knjige

vito3
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2017. u 05:45

„I opet jesen“, „Intime“, „Umjesto molitve za daleku“, „Prvi snijeg“, „Nedjelja u gradu N“ samo su neke od pjesama Vitomira Vita Nikolića koje su učenici Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“ recitovali sinoć povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Prema riječima profesorice u Muzičkoj školi i jedne od organizatora ove poetsko-muzičko večeri Vere Knežević Fatić, učenici su sami odredili da ovo veče bude posvećeno baš Vitu Nikoliću.

„Učenici Srednje muzičke škole su došli na ideju da organizujemo ovo veče, a uz pomoć i podršku uprave škole, mene kao predmetnog nastavnika i mojih koleginica Dragane Glomazić i Ivane Pešić, čiji su savjeti uvijek dobrodošli, nekako je ovo veče bilo posebno. Prosto, djeca su tako odredila da to bude veče posvećeno Vitu Nikoliću zato što je to pjesnik našeg grada, pesnik koji ima divnu poeziju... Meni je, zapravo, zadovoljstvo što smo ušli u Program podrške razvoju kulture u Nikšiću i na taj način dali jedan mali doprinos svemu tome, drago mi je što učenici, pored muzike, imaju sluha i za poeziju, što su se odazvali i što, pored svih obaveza koje imaju u školi i mimo nje, nađu vrijeme za ovako lijepe stvari“, zadovoljno ističe ona.

Pored Vitovih stihova, učenici su recitovali i svoje pjesme, ali i izveli muzičke numere poznatih kompozitora.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – animirani “U mojoj glavi 2”, akcija “Dečko ubija svijet”, drama “Ezra” i drama, triler “Zvijer”.