Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanka Ivana Čanović pjevala sa Andreom Bočelijem

boceli_i_canovic_naslovna1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2017. u 12:30

Snovi se ostvaruju. Dokaz za to je mlada operska pjevačica Ivana Čanović. Kada je imala samo tri godine glas čuvenog operskog maestra Andree Bočelija osvojio je srce ove mlade Nikšićanke. 

Muzika je postala stub njenog života, a njena životna želja da zapjeva sa čuvenim italijanskim tenorom, koji je glasom uspio da zavede svijet. Prije dvije noći Ivani se ostvario san – dva anđeoska glasa zaorila su se Rimom.

“Andrea i njegova supruga Veronika Bočeli su me pozvali da budem njihov gost i da radimo na našem repertoaru u njihovoj privatnoj vili u Forte dei Marmi. Prihvatili su me srdačno, tako da sam se osjećala kao dio njihove porodice”, ističe eksluzivno za CdM Ivana.

Oduvijek je, kaže, znala da je Andrea čovjek sa velikim srcem i čistom dušom.

“Ali sam se uvjerila i potvrdila svoje mišljenje kada sam ga upoznala. Njemu su važne samo dvije stavke u životu: porodica, njihovo zdravlje i naravno muzika kojoj je on u potpunosti posvećen i za nju živi. Odmah je pokazao svoje poštovanje i povjerenje prema mom glasu i pjevanju. Pjevali smo satima i bili u studiju za snimanje sa njegovim timom muzičara, jer je on želio da čuje moje mišljenje. Bila sam počastvovana. On je anđeoski čovjek sa anđeoskim glasom”, sa ushićenjem ističe ova talentovana Nikšićanka.

Pjevali su poznate arije i duete iz opera “Gianni Schicchi”, “La Bohème”, “La Traviata” I “La Vedova Allegra”, čija se radnja dešava u Crnoj Gori.

Ivana godinama gradi karijeru u inostranstvu i osvaja opersku publiku širom evropskih i svjetskih pozornica.

Muzičko obrazovanje počela je u Osnovnoj muzičkoj školi “Dara Čokorilo” u Nikšiću, potom je završila Srednju muzičku školu u Podgorici. Dalje obrazovanje nastavila je u inostranstvu.

Svi putevi vode u Rim. Uz velika odricanja i podršku porodice, životni i profesionalni put Ivanu je poveo u ovu evropsku metropolu.

Pobjednica je Operske Evrovizije Klasičnog Radija Beča, kao i finalista prestižnih takmičenja, San Marino “Renata Tebaldi”, Evropskog Operskog takmičenja Spoleto.

Trenutno pjeva na Sardenji u operi “Rigoletto”, G. Verdija u “Forte Areni”, produkciji Teatra Kaljari sa jednim od najvećih operskih zvijezda, Leom Nucijem.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.