Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšičko pozorište: Film „Jesen samuraja“

jesen_samuraja
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 14.11.2016. u 06:44

Film Danila Bećkovića, "Jesen samuraja", biće prikazan večeras u Nikšićkom pozorištu u dva termina, u 18h i 20.30h.

Film će u istim terminima biti prikazan i sjutra i preksjutra.

“Jesen samuraja” je definitivno film kakav naša publika do sada nije imala priliku da pogleda, a reditelj filma objašnjava zašto je tako. 

„Ovo je žanrovski melanž u kom su ukršteni elementi ljubavnog filma, borilačkog filma i komedije. Dimitrije Vojnov je uspio da sve ovo divno poveže i napiše izuzetno snažnu, uzbudljivu i kompleksnu priču, oko koje smo se svi okupili. Trudimo se da snimamo onakve filmove kakve volimo da gledamo, ukusi nam se u velikoj mjeri poklapaju i mislim da nas ljubav prema filmu drži na okupu toliko dugo. Imam sreću da sarađujem sa izuzetno vrijednim i ambicioznim ljudima, počevši od glumaca, preko ljudi iz autorske i produkcijske ekipe, pa do momaka iz tehničkog sektora. Sačuvali smo divnu atmosferu koja je stvorena tokom snimanja Malog Buda, pa se, zapravo, posljednje četiri godine nismo ni razilazili”, kaže Bećković.

“Jesen samuraja” je ljubavna priča sa mnogo smijeha, ali i nježnih emocija. Glavni junak Vladica (Petar Strugar) je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu (Hristina Popović) i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne umije da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom, koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih situacija.

Uloge u filmu tumače: Petar Strugar, Hristina Popović, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Vesna Trivalić, Tihomir Stanić, Katarina Žutić, Miodrag Miki Krstović i Miloš Samolov. Scenario potpisuje Dimitrije Vojnov, a producent je Marko Paljić.

Cijena ulaznice je 2,50 eura, a u prodaji su od danas na biletarnici Nikšićkog pozorišta, u periodu od 8h do 20.30h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci