Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Koncert “The best of Montenegro”

duo_u_nk
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.02.2016. u 11:03

Na sceni Nikšićkog pozorišta, večeras sa početkom u 20h, biće održan koncert duo gitara Srđan Bulatović - Darko Nikčević i Kamernog orkestra pod nazivom „The Best of Montenegro“. 

Organizator koncerta je Nikšićko pozorište, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

U svom novom projektu, u saradnji sa kamernim orkestrom od deset članova kojim rukovodi naš istaknuti violinista mr Vili Ferdinandi, izvešće četrnaest autorskih kompozicija koje su isključivo inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore. 

Srđan Bulatović i Darko Nikčević prisutni su na sceni preko dvije decenije. Srđan je doktor klasične gitare, a Darko magistar audio tehnologije. Ranije su izvodili muziku raznih autora iz oblasti klasične, filmske i flamenko muzike, a posljednjih nekoliko godina publici kod nas i u inostranstvu predstavljaju se svojim autorskim djelima. Njihove kompozicije oslanjaju se na tri tačke: Mediteran, Orijent i Balkan. Dakle, u njima se može osjetiti ljepota mediteranskog zvuka, misticizam Orijenta i nepravilni ritmovi Balkana. Ova djela inspirisana su tradicionalnom muzikom Crne Gore, a u nekima od njih osjeća se uticaj muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan instrument kao što su rock, flamenko i finger picking stil. Ono što je konstantno prisutno u njihovim djelima jeste da i dalje govore jezikom klasične i flamenko gitare. 

Repertoar na koncertu u Nikšiću činiće sljedeće kompozicije: 

„Poljem se vija“, „Još ne sviće“,  „Vrsuta“, „Čobanine lijepa đevojko“, „Oj, đevojko“,  „Vrela voda na valove“,  „Pod gorom“, „Vita jela“,  „Fistanlija“, „Ruža“, „Poskoči“, „Dunja“, „Livaada“ i „Igra“.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10 do 20 časova) po cijeni od tri eura, a rezarvacije se mogu dobiti na broj telefona 068 241 701.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.