Nikšićko pozorište: Koncert “The best of Montenegro”

duo_u_nk
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.02.2016. u 11:03

Na sceni Nikšićkog pozorišta, večeras sa početkom u 20h, biće održan koncert duo gitara Srđan Bulatović - Darko Nikčević i Kamernog orkestra pod nazivom „The Best of Montenegro“. 

Organizator koncerta je Nikšićko pozorište, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

U svom novom projektu, u saradnji sa kamernim orkestrom od deset članova kojim rukovodi naš istaknuti violinista mr Vili Ferdinandi, izvešće četrnaest autorskih kompozicija koje su isključivo inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore. 

Srđan Bulatović i Darko Nikčević prisutni su na sceni preko dvije decenije. Srđan je doktor klasične gitare, a Darko magistar audio tehnologije. Ranije su izvodili muziku raznih autora iz oblasti klasične, filmske i flamenko muzike, a posljednjih nekoliko godina publici kod nas i u inostranstvu predstavljaju se svojim autorskim djelima. Njihove kompozicije oslanjaju se na tri tačke: Mediteran, Orijent i Balkan. Dakle, u njima se može osjetiti ljepota mediteranskog zvuka, misticizam Orijenta i nepravilni ritmovi Balkana. Ova djela inspirisana su tradicionalnom muzikom Crne Gore, a u nekima od njih osjeća se uticaj muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan instrument kao što su rock, flamenko i finger picking stil. Ono što je konstantno prisutno u njihovim djelima jeste da i dalje govore jezikom klasične i flamenko gitare. 

Repertoar na koncertu u Nikšiću činiće sljedeće kompozicije: 

„Poljem se vija“, „Još ne sviće“,  „Vrsuta“, „Čobanine lijepa đevojko“, „Oj, đevojko“,  „Vrela voda na valove“,  „Pod gorom“, „Vita jela“,  „Fistanlija“, „Ruža“, „Poskoči“, „Dunja“, „Livaada“ i „Igra“.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10 do 20 časova) po cijeni od tri eura, a rezarvacije se mogu dobiti na broj telefona 068 241 701.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević otvorio je Drugi jesenji sajam knjiga „Anderva book“, koji se, uz podršku Opštine Nikšić, Ministarstva kulture i JU Narodna biblioteka „Njegoš“, održava u sali JU Nikšićko pozorište.