Nikšićko pozorište: Male balerine pokazale talenat

balet4444
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 15.06.2016. u 10:56

Polaznice nikšićke baletske škole, koja funkcioniše pri Baletskoj školi „Princeza Ksenija“, danas su u Nikšićkom pozorištu predstavile svojim roditeljima ono što su naučile od 15. februara, kada je škola počela sa radom.

One su na internom baletskom času prikazale znanje stečeno u prethodna tri mjeseca, a tom prilikom Nada Janjušević, ispred Baletske škole, pozvala je djevojčice od četiri do 10 godina da upišu tu školu.

„Ovdje kod nas je lijepo i udobno, a djeca kao i roditelji su jako zadovoljni. Upis počinje sada, u junu mjesecu i traje tokom čitavog ljeta, jer škola počinje 1. septembra“, rekla je Janjušević i dodala da se svi zainteresovani mogu prijaviti na broj telefona Nikšićkog pozorišta 213-566, u okviru kojeg ova škola radi.

Ona je rekla i da će o audiciji biti obaviješteni krajem avgusta.

Koreografkinja Emma Veljić naglasila je da je zadovoljna djecom, ali i ponosna na ono što su do sada uradili u školi.

„Potrudili smo se da naučimo što više baletskih pokreta i malo više ispravimo kičmu i otvorimo stopala, kako bi roditelji mogli danas da pogledaju koliko smo napredovaili i naučili. Sva djeca su talentovana na svoj način. Ima djece koja odmah sve shvate i urade, a ima i onih koji trudom i upornošću postižu rezultate“, rekla je Veljić i poručila da nema netalentovane djece, te da je zadovoljstvo i uživanje raditi sa njima.

Polaznica škole, osmogodišnja Anastasija, rekla je da je član škole od februara.

„Meni je ovdje sjajno. Stalno se zabavljamo i učimo balet“, kazala je uzbuđeno Anastasija.

Ni njena drugarica, četvorogodišnja Ivana, nije krila zadovoljstvo što pohađa školu baleta.

„Dive mi se ljudi. Mi smo ovdje naučili pokrete, koji su jaki divni, pravilno držimo kičmu i svaki dan idemo na balet“, rekla je sa osmjehom Ivana.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sali Nikšićkog pozorišta, večeras sa početkom u 20 časova, u okviru "Beo Art" revije predstava, koja se realizuje pod sloganom "Pretpraznične večeri”, biće izvedena predstava "Čovjek visine", koju je po tekstu Ane Đorđević režirala Jana Maričić.
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20 časova, u okviru "Beo Art" revije predstava, koja se realizuje pod sloganom "Pretprazničke večeri", biće izvedena predstava "Sitnice koje život znače", koju je po tekstu Lorenca Maronea, režirao Andrej Nosov.