Nikšićko pozorište: Predstava “Boing – Boing”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 17.02.2023. u 08:07
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20 časova, a povodom obilježavanja Dana Nikšićkog pozorišta - 16. februara, biće izvedena predstava "Boing - Boing", koju je po tekstu francuskog komediografa Marka Kamoletija, režirao Rastislav Ćopić.

Predstava je rađena u produkciji Nikšićkog pozorišta, a igra se u okviru februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023..

U predstavi igraju:

Stevan Vuković
Jovan Krivokapić
Gordana Mićunović
Maja Stojanović
Žana Gardašević Bulatović
Nikola Vasiljević

Adaptaciju i dramaturgiju uradila je Isidora Milosavljević, scenografija je djelo Vesne Sušić, a kostimi Ivane Ristić.

Riječ je o klasičnom francuskom vodvilju koji je imao oko 200 premijera, a rađeni su i scenariji za četiri igrana filma. Radi se o jednom od najizvođenijih francuskih komada svih vremena, a prve postavke Kamoletijevog komada, u Londonu i Parizu, igrane su 20 godina.

“Neko će sa pravom reći da pozorište treba da postavlja velika pitanja, otvara važne teme i komunicira sa sadašnjošću. Cilj je uvek otkrivanje neke istine. Međutim, nije uvek potrebno da pitanja koja otvaramo budu filozofska ili od kosmičkog značaja; nekad je sasvim dovoljno podsetiti na neke male istine, zaboravljene, a jednako bitne. Čovek ide u pozorište jer mu je potrebna ta iluzija, mogućnost boljeg sveta. Život je već sam po sebi dovoljno težak i komplikovan. Dok čovečanstvo u ovom trenutku možda ide ka svojoj propasti, zaboravljajući koliko je sve prolazno i promenljivo, posle svega što smo prošli u poslednje vreme, čoveka je potrebno podsetiti da se smeje, da se igra i raduje. Da se vrati sebi. Ako nisam isuviše pretenciozan, nadam se da će ova predstava publiku podsetiti na to da život, kakav takav, ima smisla”, napisao je reditelj Rastislav Ćopić.

Ovo je posljednja od tri predstave iz produkcije Nikšićkog pozorišta kojima će biti obilježen Dan Nikšićkog pozorišta – 16. februar.

Cijena ulaznice iznosi 5 eura.

Informacije na telefone: 067/932-646 i 069/490-198.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U bioskop Cinema 213 stižu tri nova filma – drama “Zločini budućnosti”, avantura “Dungeons & dragons: Odanost među lopovima” i animacija “Super Mario braća film”.