Nikšićko pozorište: Predstava „Ćelava pjevačica“

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 09.11.2023. u 08:28
U okviru 19. „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2023“, večeras u 20 časova biće izvedena predstava „Ćelava pjevačica“ Centra za kulturu Tivat, koju je po tekstu Ežena Joneska, adaptirao i režirao Jagoš Marković.

U predstavi igraju: Olga Odanović, Branko Vidaković, Dubravka Drakić, Momčilo Otašević, Sandra Bugarski i Branimir Popović.
„Kao što po pravilu nema civilizacije koja svojim vrhuncima nije iznjedrila sopstvene apsurde kao ubjedljive potvrde trajanja; konformizam, kao postignuti nivo odnosa izvan kojeg je nemoguće njeno razumijevanje; konačno, pravila i odnose komunikacije zasnovane na upotrebi i razmjeni takozvanih „apsolutnih istina“ jezičkih fraza i dosjetki, na kojima se temelji „red i pristojnost“ njenog okruženja, tako smo recept i pravo za „domaće“ pozorišno istraživanje Joneskove „antidrame“ svjesno potražili i začinjeli osobenostima Boke, ubijeđeni da joj na taj način priređujemo i omaž koji je zaslužila.“, riječi su Nevena Staničića.
Ulaznice za predstavu su rasprodate.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sutjeska je večeras u drugom kolu Prve crnogorske košarkaške lige pobijedila u gostima Dečić 91:79.
  Studentski teatar iz Podgorice izveo je predstavu "Restoran Desert flower" u velikoj sali nikšićkog "Zahumlja", u znak poštovanja prema ličnosti Gorana Bulajića, koji je nedavno iznenada preminuo.
  Predstava za djecu „Bajka o elektricitetu” (8+), koju je po tekstu Milene Bogavac adaptirao i režirao Milo Vučinić, biće izvedena u ponedjeljak, 11.decembra, u 12 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.