Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Narodni poslanik”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 16.02.2023. u 08:11
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20 časova, a povodom obilježavanja Dana Nikšićkog pozorišta - 16. februara, biće izvedena predstava "Narodni poslanik", koju je po tekstu Branislava Nušića, adaptirao i režirao Goran Bulajić.

Predstava je rađena u koprodukciji JU Nikšićko pozorište i Centra za kulturu Pljevlja, a igra se u okviru februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023.

U predstavi igraju:

Stevan Vuković
Marija Đurić
Maša Božović
Nikola Vasiljević
Anja Drljević
Matija Memedović
Boban Čvorović
Milica Kekić
Pavle Bogojević
Lazar Đurđević
Velizar Kasalica
Nebojša Vulanović

Scenografiju je uradila Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković.

"Narodni poslanik" je prva Nušićeva drama i na najuspjeliji način je utrla put tada mladom piscu koji će u kasnijim decenijama postati klasik srpske književnosti. Ona je po mnogo čemu odredila Nušićev stvaralački put obilježen satiričnim i komediografskim motivima kojima je slikao društvo druge polovine devetnaestog vijeka. No, ispostavilo se da isti motivi i tipologija ličnosti opstaje i u istorijskim periodima koji su usledili. Pa, i danas, lik skorojevića koji žudi za vlašću nije ništa neobično i nepoznato. Naprotiv, čini se da je upravo osnovni motiv Narodnog poslanika danas aktuelan jednako koliko u Nušićevo doba.

Ovo je druga od tri predstave iz produkcije Nikšićkog pozorišta kojima će biti obilježen Dan Nikšićkog pozorišta - 16. februar.

Cijena ulaznice iznosi 5 eura.

Informacije na telefone: 067/932-646 i 069/490-198.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nevladina organizacija Pro futuro u susret Bedem festu večeras, sa početkom u 19 časova, a povodom Svjetskog dana muzike, organizuje svirku Darka Mihailovića i Stefana Bjeletića, koja će se po prvi put, kako su naveli, održati na platou kod fontane u Gradskom parku.