Nikšićko pozorište: Predstava “Osvrni se u gnjevu”

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 15.02.2023. u 07:51
Povodom obilježavanja Dana Nikšićkog pozorišta - 16. februara, večeras od 20 časova, biće izvedena predstava "Osvrni se u gnjevu", koju je po tekstu Džona Ozborna, režirao Jug Đorđević.

Uloge su povjerene: Jovanu Krivokapiću, Maji Stojanović, Nikoli Vasiljeviću, Gordani Mićunović i Bobanu Čvoroviću. Dramaturgiju potpisuje Tijana Grumić, scenografiju Andrea Rondović, kostime Velimirka Damjanović, a muziku Julija Đorđević.

“Odabravši komad “Osvrni se u gnjevu“ nastojali smo da se pozabavimo polarizacijama u društvu kojih je danas sve više, kao i dualnostima koje stoje iza svih tih fenomena. Ako danas pričamo o religiji, braku, izborima, slobodama, gotovo uvijek pričamo o uvjerenjima, a rijetko kad o činjenicama. Ozbornove likove stavili smo baš u jedan takav okvir – u tamni vilajet koji činjenice i istinu ne poznaje, već u kome su osjećanja, lične istine i uvjerenja jedino što se računa. Ako neki od junaka i junakinja ove predstave i uspiju da se bace ka iskupljenju, pitanje je hoće li se time zaista spasiti?”, napisao je reditelj Jug Đorđević.

Ovo je prva od tri predstave iz produkcije Nikšićkog pozorišta kojima će biti obilježen Dan Nikšićkog pozorišta – 16. februar. Cijena ulaznice iznosi 5 eura, a za kupljen set ulaznica za sve tri predstave odobrava se popust od 50 odsto.

Informacije na telefone: 067/932-646 i 069/490-198.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U derbiju 20. kola Prve crnogorske košarkaške lige Sutjeska danas gostuje Podgorici. Ekipe sa vrha tabele domaćeg šampionata odigraće derbi susret, koji bi mogao da determiniše i prvoplasiranu ekipe pred završnicu sezone.
  U bioskop Cinema 213 stižu tri nova filma – drama “Zločini budućnosti”, avantura “Dungeons & dragons: Odanost među lopovima” i animacija “Super Mario braća film”.