Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Osvrni se u gnjevu”

Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 15.02.2023. u 07:51
Povodom obilježavanja Dana Nikšićkog pozorišta - 16. februara, večeras od 20 časova, biće izvedena predstava "Osvrni se u gnjevu", koju je po tekstu Džona Ozborna, režirao Jug Đorđević.

Uloge su povjerene: Jovanu Krivokapiću, Maji Stojanović, Nikoli Vasiljeviću, Gordani Mićunović i Bobanu Čvoroviću. Dramaturgiju potpisuje Tijana Grumić, scenografiju Andrea Rondović, kostime Velimirka Damjanović, a muziku Julija Đorđević.

“Odabravši komad “Osvrni se u gnjevu“ nastojali smo da se pozabavimo polarizacijama u društvu kojih je danas sve više, kao i dualnostima koje stoje iza svih tih fenomena. Ako danas pričamo o religiji, braku, izborima, slobodama, gotovo uvijek pričamo o uvjerenjima, a rijetko kad o činjenicama. Ozbornove likove stavili smo baš u jedan takav okvir – u tamni vilajet koji činjenice i istinu ne poznaje, već u kome su osjećanja, lične istine i uvjerenja jedino što se računa. Ako neki od junaka i junakinja ove predstave i uspiju da se bace ka iskupljenju, pitanje je hoće li se time zaista spasiti?”, napisao je reditelj Jug Đorđević.

Ovo je prva od tri predstave iz produkcije Nikšićkog pozorišta kojima će biti obilježen Dan Nikšićkog pozorišta – 16. februar. Cijena ulaznice iznosi 5 eura, a za kupljen set ulaznica za sve tri predstave odobrava se popust od 50 odsto.

Informacije na telefone: 067/932-646 i 069/490-198.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na drugi javni poziv za zakup Željezarinih pogona Čeličane i Kovačnice, stigla je samo ponuda švajcarske kompanija „8B capital“, koja je na prethodnom oglasu eliminisana u drugom krugu zbog neobezbijeđenih bankarskih garancija.