Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava „Tre sorelle“

sorele1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2017. u 09:08

Predstava „Tre sorelle“ u produkciji Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje biće izvedena večeras u Nikšićkom pozorištu sa početkom u 20h. 

Rađen po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Zorana Rakočevića ovaj komad se bavi pitanjima lažnog morala, ljubavi, strasti i sputavanja želja.

Riječ je o novoj verziji starog teksta našeg poznatog dramaturga.

U predstavi glume studenti cetinjskog Fakulteta dramskih umjetnosti: Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule Marković i Pavle Popović. 

Dramaturg Stevan Koprivica istakao je: „Tri sorelle se vraćaju doma da provjere kako legende i demone i ljubavi sagledava najnovija generacija crnogorskih dramskih umjetnika. Ima li ljepšeg događaja za pisca i profesora škole iz koje dolazi reditelj i glumci.“

Govoreći o predstavi režiser Rakočević napomenuo je da je čovjek veličanstvena sila ovog svijeta.

„Ma koliko bio sićušan i nemoćan u poređenju sa kosmosom, čovjek je ipak uvijek brodio morima, pisao poeziju i muziku, tražio savršenstvo, raspaljivao vatru fantazije i strasti, praveći jedan novi svijet. Čovječje požude, ljudske vatre, instinkti, nepregledne slobode duha, seksualna priroda svake žarke utrobe, vidici i horizonti, postali su tama u koju čovjek, pod pritiskom društva i crkve, nije smio da zaviri. Palanka, norme, ulica, društveni konteksti od vremena kada su ljudi počeli da crtaju plijen na zidovima pećina i prizivaju kišu, napravili su od čovjeka – đavola. Đavo je u čovjeku, a svaka duhovnost i sloboda otvorila je novi oganj na nebu na kojem treba peći ljudsko živo meso. Vraga je stvorio otpor, žudnja za dolaskom do ponora svijeta na kojem izviru arije, mirisi djetinjih heruvima, rajsko voće, gdje se iz pepela ptice rađaju. Đavo je sve što čovjek hoće, bog je sve što je čovjeku zabranjeno. Nečastivi je svijetlo, a častivi je zapravo mrak. Nepomenik je prelijepo ljudsko tijelo, pomenik je zapatana ljudska duša puna straha i malodušnosti.“, rekao je reditelj.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10h do 20h) po cijeni od četiri eura, a za rezervacije može se pozvati na broj telefona 068/461-310.

Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci