Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Uspomene Sare Bernar”

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 16.04.2024. u 07:39
Predstava „Uspomene Sare Bernar“, koprodukcija Hercegnovskog pozorišta i JUK „Herceg Fest“, biće izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20 časova.

Ulogu slavne francuske glumice Sare Bernar tumači Tatjana Bošković, a ulogu njenog sekretara Žorža Pitua tumači Dejan Đonović.

Adaptaciju i režiju, prema tekstu Džona Marela, radila je Staša Koprivica. Tekst je preveo Vencislav Radovanović, kostim potpisuje Vesna Vukićević, idejno rješenje i dizajn scene Staša Koprivica i Danilo Babović, a producentkinja je Milina Kovačević.

„Strah od sopstvene smrtnosti se najlakše pobjeđuje tako što se potrudiš da, jednostavno, postaneš besmrtan. Sara Bernar je još za života osigurala sebi tu božansku poziciju, ali to joj nije bilo dovoljno. Valja se pripremiti za odlazak u vječnost, baš kao i za svaku drugu premijeru predstave. Smrt valja probati i probati, dok se ne nauče i tekst i mizanscen. Sara je zamislila da njena izvedba bude veoma potresna tragedija, ali pošto istovremeno mora da se izbori sa svojim prozaičnim i tvrdoglavim  sekretarom Žoržom Pituom, nekako je ispalo da su se oboje našli u komediji. I to – komediji karaktera. Dok pratimo apsurdni sukob ova dva tako različita, a jednako uporna karaktera, prisustvujemo priči o jednom kompleksnom, nesavršenom i veoma napornom prijateljstvu. Ali, na kraju krajeva, takva i jesu sva prava prijateljstva. Svaka naša životna uloga vrijedi“, napisala je rediteljka Staša Koprivica.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od sedam eura.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani “Garfild”, akcija “Furioza: Pobesneli Maks Saga”, drama “Himera”.
  Sa dva poraza od Italije, rukometaši Crne Gore su, bar zasada, ostali bez vize za Svjetsko prvenstvo u rukometu i ostali da čekaju četvrtak i odluku IHF-a o specijalnoj pozivnici.