Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava za djecu „Ružno pače“

ruzno_pace1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.12.2016. u 06:53

Dječja predstava „Ružno pače“ Gradskog pozorišta Podgorica biće izvedena večeras u 19h u Nikšićkom pozorištu. 

Program organizuje Tosčelik Nikšić uoči novogodišnjih i Božićnih praznika sa namjerom da obraduje djecu zaposlenih u toj kompaniji.

Odmah nakon predstave mališane će zabavljati Djeda Mraz i  uručiti im novogodišnje poklon paketiće, koje je obezbijedio menadžment kompanije.

Iz Tosčelika navode da na ovaj način žele aktivno da se uključe u život Nikšića.

„U  tim projektima naši zaposleni imaju posebno mjesto. Novogodišnji dječji program ujedno je nastavak naših društveno-odgovornih aktivnosti realizovanih povodom 60 godina rada kompanije, nakon što je sa velikim uspjehom u Sportskom centru organizovan koncert čuvenog rok benda Van Gogh“, saopštili sui z Tosčelika.

Predstava je ra]ena po tekstu Igora Bojovića, a režirao je Jaroslaw Antoniuk.

Scenografiju, kostime i kreaciju lutaka uradila je Eva Farkašova, kompozicije Bogdan Szczepanski, a prevod i dramaturgiju Zoran Đerić.

Asistent reditelja je Davor Dragojević, a korepetitori Davor Novak i Petar Garić. U predstavi igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić i Dejan Đonović. 

Organizatori ovog događaja pored Tosčelika je i JU Nikšićko pozorište u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

„‘Ružno pače’, jedna od najlјepših priča književnosti za dјecu, koju je napisao H. K. Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor ove nove književne verzije, Igor Bojović, na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.
Milovan, naš junak, klovn, glumac – iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva – to je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Ko od nas nije doživio sličnu situaciju, koja je postala drama. Ovaj problem još uvijek leži uspavan u nama i u ovim vremenima sve više se intenzivira, jer nema tolerancije. Isto važi i za H. K. Andersena, koji je došao iz siromašne porodice, bio je bolešljivo dijete sa dobrim srcem i sanjar. Nevoljen i prezren od strane roditelja i kolega, on je imao nesrećno djetinjstvo i mladost. Tek kao pisac bajki postao je poznat, cijenjen i voljen. Ovu predstavu posebno posvećujem roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje”, rekao je o predstavi reditelj Jaroslaw Antoniuk.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma - komedija “Dedpul i Vulverin” i animirana avantura “Pas i mačka”.
Nevladina organizacija Umjetničko-muzičko udruženje “Scena" raspisala je Javni poziv za učešće mladih iz Nikšića na onlajn muzičkoj audiciji.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani „Nerazdvojni“, triler „Tornado 2“ i horor „Maxxxine“.