Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Obilježavaju 30 godina postojanja Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 21.09.2023. u 09:24
Program povodom obilježavanja 30 godina postojanja Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade, uz učešće mladih pjesnika "Poenta poetike", biće upriličen večeras u sali „Zahumlja“, sa početkom u 19 časova.

U programu učestvuju Branko Vuković, predsjednik Skupštine UCPDM, Goran Radojičić, glavni i odgovorni urednik časopisa "Osmijeh" i urednik u JU "Zahumlje", te mladi pjesnici Mia Drašković, Andrea Mijušković, Lazar Mandić, Lara Vujković i Miloš Jocović.

Moderatorka programa je Tijana Vujović.

"Saradnja "Zahumlja", Književnog kluba "Poenta poetika" i Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade, traje već nekoliko godina i ovo nije prvi zajednički program. Želja da mladima i djeci pruže kvalitetne sadržaje, te da ih upozna sa savremenim crnogorskim piscima za djecu i mlade, rezultirala je uspješnom saradnjom na obostrano zadovoljstvo. Uvezivanje ovih institucija traje i dalje, pa su članovi KK "Poenta poetika" koji će govoriti svoju poeziju ujedno i članovi Savjeta mladih UCPDM", navodi se u najavi programa.

Organizator ovog događaja je Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade i Književni klub "Poenta poetika" - JU "Zahumlje" Nikšić, a u okviru manifestacije "Septembarski dani - Nikšić 2023" i Nikšićke kulturne scene.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Projekcija filma o uspješnim ženama sa invaliditetom „Treger“ biće održana večeras, sa početkom u 18 časova, u Nikšićkom pozorištu.
  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – animirani “U mojoj glavi 2”, akcija “Dečko ubija svijet”, drama “Ezra” i drama, triler “Zvijer”.